Skip to main content
28 November 2023 07:55

Η Alpha Bank χρηματοδοτεί τo Santorini Day Tours

Η Alpha Bank συνεχίζει να συνεισφέρει σταθερά στην υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων για τη στήριξη μικρών επιχειρήσεων, τα οποία βοηθούν στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό τους, και ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση του επενδυτικού σχεδίου της «Santorini Day Tours» με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης – Ελλάδα 2.0. Το σχέδιο αφορά στον κλάδο του τουρισμού, στον οποίο η τράπεζα δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα, προκειμένου να αναβαθμιστεί περαιτέρω η εμπειρία φιλοξενίας στην Ελλάδα και το τουριστικό προϊόν της χώρας να γίνει πιο βιώσιμο.

Στόχος της χρηματοδότησης είναι η κατασκευή δύο τουριστικών καταλυμάτων στη Σαντορίνη από την εταιρεία Santorini Day Tours Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, με σκοπό τη μεταστέγαση της υφιστάμενης δραστηριότητας. Η συνολική επένδυση ανέρχεται σε 3,13 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται κατά 50% από το ΤΑΑ, κατά 30% από την Alpha Bank και κατά 20% μέσω ίδιας συμμετοχής.

Η Santorini Day Tours Μονοπρόσωπη ΙΚΕ προσφέρει ένα διαφοροποιημένο τουριστικό προϊόν, το οποίο αναβαθμίζει τη συνολική εμπειρία του επισκέπτη, αξιοποιώντας τα στοιχεία της ποικιλομορφίας για τα οποία χαρακτηρίζεται το νησί της Σαντορίνης. Απευθυνόμενη σε επισκέπτες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια για διακοπές πολυτελείας από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Βρετανία, τον Καναδά, την Ελβετία, τη Γαλλία, αλλά και αραβικές χώρες, η Santorini Day Tours Μονοπρόσωπη ΙΚΕ έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις, όπως είναι η 5η θέση παγκοσμίως για το 2022 για τις εμπειρίες οινοτουρισμού και η διάκριση Travelers’ Choice 2023.

Η τελετή υπογραφής της χρηματοδότησης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου, στα κεντρικά γραφεία της Alpha Bank.

Ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης, κος Ορέστης Καβαλάκης, τόνισε ότι με τη συγκεκριμένη υπογραφή, αποδεικνύεται ότι το δανειακό πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης αφορά και τις μικρές επιχειρήσεις, που θέλουν να επενδύσουν και να αναπτυχθούν.

Ο Γενικός Διευθυντής Retail Banking της Alpha Bank, κος Ισίδωρος Πάσσας, υπογράμμισε ότι ο τουρισμός είναι βασικός παράγοντας για την ελληνική οικονομία. Η διαρκής αναβάθμισή του τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον εθνικό μας πλούτο. Η Alpha Bank έχει ως πρώτη προτεραιότητά της τη στήριξη του τουριστικού κλάδου, ενώ παράλληλα στηρίζει ενεργά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, παρέχοντάς τους συμβουλευτικές υπηρεσίες από έμπειρα στελέχη και συμβάλλοντας, ώστε αυτές να κάνουν πράξη τα επενδυτικά τους σχέδια, όπως στην περίπτωση της Santorini Day Tours.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ