Skip to main content
12 April 2024 06:52

Η AI θα διδάσκεται στις σχολές Business Administration

Πολλές σχολές αναθεωρούν το πρόγραμμα σπουδών τους για να συμβαδίσουν με τις ραγδαίες αλλαγές του κλάδου της τεχνολογίας. Σε ορισμένες σχολές, οι καθηγητές κατασκευάζουν ακόμη και τα δικά τους εξειδικευμένα chatbots AI για να διδάξουν στους φοιτητές κοινωνικές δεξιότητες.

Το φθινόπωρο, η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων Kogod του Αμερικανικού Πανεπιστημίου σχεδιάζει να ενσωματώσει την τεχνητή νοημοσύνη σε κάθε μέρος του προγράμματος σπουδών της, όπως δήλωσε ο κοσμήτοράς της David Marczyk, σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της σχολής. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, το Kogod θα προσφέρει μια σειρά από 20 νέα μαθήματα που καλύπτουν τα πάντα, από την εγκληματολογική λογιστική έως το marketing, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Ο Hitendra Wadwa, καθηγητής στο Columbia Business School που μελετά την ηγεσία, ξεκίνησε πρόσφατα το LiFT: Πρόκειται για ένα εργαλείο ηγεσίας με τεχνητή νοημοσύνη που βοηθά τους φοιτητές – και όχι μόνο – «να σχεδιάζουν, να προετοιμάζονται και να εξασκούνται πριν από εκδηλώσεις υψηλού κινδύνου», σύμφωνα με το δελτίο τύπου για το λανσάρισμά του. Το LiFT βασίζεται στα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα της OpenAI, αλλά είναι τελειοποιημένο με τις γνώσεις που έχει συγκεντρώσει ο Ουάντουα από φοιτητές και αποφοίτους στα 15 χρόνια διδασκαλίας του. «Τίποτα δεν είναι ατομικά αναγνωρίσιμο, αλλά κοιτάζοντας τα δεδομένα, αρχίζουμε να δημιουργούμε πολλά στατιστικά στοιχεία», δήλωσε ο Wadwa.

ΤΕΥΧΟΣ 488

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ