Skip to main content
16 June 2023 06:55

Η Accenture επενδύει στην ΑΙ

Η Accenture ανακοίνωσε μια γιγαντιαία επένδυση ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα επόμενα τρία χρόνια στον τομέα Data & AI με στόχο να βοηθήσει τους πελάτες της, ανεξαρτήτως κλάδου, να αξιοποιήσουν γρήγορα και υπεύθυνα την τεχνητή νοημοσύνη για να ενισχύσουν την ανάπτυξη, την αποτελεσματικότητα και την ανθεκτικότητά τους.

Η ανακοίνωση περιλαμβάνει μια σειρά από επενδύσεις που πραγματοποιεί η Accenture για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αναπτύξουν νέες στρατηγικές, μοντέλα λειτουργίας, πεδία εφαρμογών και την αρχιτεκτονική του ψηφιακού τους πυρήνα για την αξιοποίηση της καινοτομίας που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη. Τα βασικά σημεία της ανακοίνωσης είναι τα εξής:

• Η Accenture θα επενδύσει σε εργαλεία, κλαδικές λύσεις, ventures, εξαγορές, ταλέντο και οικοσυστημικές συνεργασίες, που θα εμβαθύνουν και θα αναπτύξουν δεξιότητες και δυνατότητες σε διαγνωστική, προγνωστική και γενετική τεχνητή νοημοσύνη.

• Ο τομέας Data & AI θα διπλασιάσει το μέγεθός του σε 80.000 στελέχη τεχνητής νοημοσύνης μέσω ενός συνδυασμού προσλήψεων, εξαγορών και εκπαίδευσης.

• Η πλατφόρμα AI Navigator for Enterprise είναι βασισμένη στη γενετική τεχνητή νοημοσύνη και θα βοηθά τους πελάτες να ορίζουν επιχειρηματικές εφαρμογές, να λαμβάνουν αποφάσεις, να επιλέγουν αρχιτεκτονικές, να κατανοούν αλγόριθμους και μοντέλα για να παράγουν αξία με υπεύθυνο τρόπο.

• Η Accenture θα δημιουργήσει επιταχυντές για δεδομένα και ετοιμότητα σε επίπεδο τεχνητής νοημοσύνης σε 19 διαφορετικούς κλάδους, καθώς και προεκπαιδευμένα μοντέλα που αξιοποιούν τις δυνατότητες της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης.

• Το Κέντρο Προηγμένης Τεχνητής Νοημοσύνης θα επικεντρωθεί στη μεγιστοποίηση της αξίας της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης σε πελάτες και εντός της Accenture.

• Η Accenture θα επενδύσει σε νέες και υφιστάμενες συνεργασίες στα κορυφαία οικοσυστήματα cloud, δεδομένων και τεχνητής νοημοσύνης για να επανεφεύρει το είδος των υπηρεσιών που προσφέρει στους πελάτες της.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ