Skip to main content
15 September 2022 06:44

Η ABB μειώνει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα

Η ABB επισημαίνει ότι τα τελευταία χρόνια εντείνεται η παγκόσμια προσπάθεια για μείωση των εκπομπών άνθρακα στις μεταφορές, κάτι που επιβεβαιώνεται από ένα κύμα ανακοινώσεων για εξηλεκτρισμό κυβερνητικών και εταιρικών στόλων αυτοκινήτων.

Η ABB αναγνωρίζει ότι η επιτυχής μετάβαση στην αειφόρο ηλεκτρική κινητικότητα είναι πιο σημαντική από ποτέ. Ιδιαίτερα σήμερα, η απεξάρτηση των στόλων ιδιωτικών και επαγγελματικών οχημάτων από τα υγρά και αέρια ορυκτά καύσιμα, εμφανίζει μια επιτακτική αναγκαιότητα.

Στην πορεία της για την επίτευξη των φιλόδοξων περιβαλλοντικών στόχων της, η εταιρεία δεσμεύεται να μετατρέψει σε ηλεκτροκίνητο τον στόλο των οχημάτων της και να λαμβάνει από ανανεώσιμες πηγές το 100% της ηλεκτρικής ενέργειας στις εγκαταστάσεις της έως το 2030, καθώς επίσης και να εδραιώσει ενεργειακά αποδοτικούς στόχους, με συστηματική χρήση μεθόδων διαχείρισης ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα, η ABB έχει δεσμευτεί να χρησιμοποιεί στις εγκαταστάσεις της 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια έως το 2030. Επιπλέον, έχει αναλάβει να καθορίσει στόχους ενεργειακής αποδοτικότητας και να συνεχίσει να αναπτύσσει συστήματα διαχείρισης ενέργειας στις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Ήδη σήμερα, περισσότερες από 100 εγκαταστάσεις της εταιρείας καλύπτονται από πιστοποιημένα συστήματα διαχείρισης ενέργειας. Τέλος, η ABB έχει υποσχεθεί να εντάξει στον στόλο της περισσότερα από 10.000 ηλεκτρικά οχήματα έως το 2030. Ήδη στη Σουηδία έχει αρχίσει να μετατρέπει τα 700 εταιρικά οχήματά της σε ηλεκτρικά, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε πέρυσι ότι θα αντικαταστήσει πάνω από 500 εταιρικά οχήματα με ηλεκτρικά έως το 2025. Στην Ελλάδα, η αξιοποίηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, των πρώτων ηλεκτροκίνητων οχημάτων τύπου van για τις παραδόσεις στα καταστήματα των πελατών της είναι γεγονός και σηματοδοτεί μια νέα, πιο βιώσιμη εποχή.

Τεύχος 130

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ