Skip to main content
7 July 2023 06:44

Η ABB ανέλαβε έργο στη Νάουσα

Η ΑΒΒ επιλέχθηκε μέσω δημόσιου διαγωνισμού για την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης της πόλης της Νάουσας. Ο Δήμος Νάουσας στον Νομό Ημαθίας είναι γνωστός για τους διάσημους αμπελώνες του. Η καλλιέργεια αμπελιών, που αποτελεί βασικό πυλώνα της τοπικής οικονομίας, έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις σε σχέση με το πότισμα και την παροχή νερού.

Τον Ιούνιο του 2021, η ΑΒΒ επιλέχθηκε ανάδοχος στον δημόσιο διαγωνισμό για την υποστήριξη των προσπαθειών του Δήμου Νάουσας στην αναβάθμιση των κρίσιμων υποδομών ύδρευσης της πόλης. Στο πλαίσιο αυτό, η ΑΒΒ εξασφάλισε την εγκατάσταση του κεντρικού συστήματος εποπτείας και τηλεχειρισμού για την παρακολούθηση του υδατικού ισοζυγίου στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης της πόλης, χρησιμοποιώντας ηλεκτρομαγνητικά παροχόμετρα (μπαταρίας Aquamaster4 και ρεύματος WaterMaster), καθώς και το ABB Ability™ Symphony® Plus ως σύστημα ελέγχου (DCS). «Τα ηλεκτρομαγνητικά παροχόμετρα της ΑΒΒ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση της παροχής νερού σε πραγματικό χρόνο, καθώς επίσης και να υποστηρίξουν την ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης νερού με μεγαλύτερη ακρίβεια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση των λειτουργικών εξόδων», δήλωσε ο κος Γιάννης Κόκκοτος, Γενικός Διευθυντής Τομέα Βιομηχανικού Αυτοματισμού της ABB.

Προκειμένου να βελτιωθεί η απόδοση των αντλιών που συμμετέχουν στο σύστημα λειτουργίας του δικτύου ύδρευσης, εγκαταστάθηκε ο προγραμματιζόμενος λογικός ελεγκτής ΑΒΒ PLC AC500 και οι ρυθμιστές στροφών ΑΒΒ ACQ580, ώστε να απλοποιηθούν οι διαδικασίες λειτουργίας και ελέγχου των αντλιών, εξασφαλίζοντας παράλληλα τη βέλτιστη ενεργειακή απόδοση. Το σύστημα ελέγχου Ability™ Symphony® Plus έχει σχεδιαστεί για να μεγιστοποιεί την αποδοτικότητα και την αξιοπιστία, μέσω του αυτοματισμού της λειτουργίας των κρίσιμων υποδομών ύδρευσης. «Το συγκεκριμένο έργο επιτρέπει τον εκσυγχρονισμό και την άμεση παρακολούθηση της πληροφορίας που παρέχεται από και προς το δίκτυο ύδρευσης, υποστηρίζοντας τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και διασφαλίζοντας την αδιάλειπτη παροχή ποιοτικού νερού στους πολίτες», τόνισε ο κος Κόκκοτος.

Τεύχος 322

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ