Skip to main content
2 May 2023 06:57

Η φρουρά του Πάπα επιλέγει Samsung Knox Suite 

Η Ελβετική Φρουρά, υπεύθυνη για την προστασία του Πάπα και του Παπικού Παλατιού στην πόλη του Βατικανού, έχει επιλέξει για την ασφάλειά της το Knox Suite, την προσαρμόσιμη πλατφόρμα διαχείρισης φορητών συσκευών της Samsung Electronics, που προσφέρει ένα ευρύ φάσμα παροχών ασφαλείας. 

Η Ελβετική Φρουρά προστατεύει τους Πάπες στο Βατικανό από το 1506. Πρόκειται για έναν στρατό, που χρονολογείται από την εποχή της Αναγέννησης και συνεχίζει να εκτελεί τα καθήκοντά του έως σήμερα. Ωστόσο, τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ από την εποχή που οι πρώτοι Ελβετοί πολίτες ξεκίνησαν να υπερασπίζονται τον Πάπα. 

Με την πρόοδο της τεχνολογίας, η Ελβετική Φρουρά έχει εκσυγχρονίσει τις τακτικές και την τεχνολογία της για να διασφαλίσει την ασφάλεια της πόλης του Βατικανού. Γι’ αυτό και κρίθηκε απαραίτητη μία ισχυρή λύση που θα επέτρεπε στα μέλη της Φρουράς να λειτουργούν αποτελεσματικά, αξιοποιώντας την ψηφιακή τεχνολογία, ενώ παραμένουν εν κινήσει, και να διασφαλίσουν ότι οι επικοινωνίες τους είναι εξίσου ασφαλείς με τα Αποστολικά Αρχεία του Βατικανού. Η διασφάλιση της ασφάλειας και του απορρήτου είναι άκρως σημαντική, εξού και πρέπει να λαμβάνονται πολλοί παράγοντες υπόψη πριν την ενσωμάτωση οποιασδήποτε τεχνολογίας. 

Το Samsung Knox Suite είναι μία πλατφόρμα που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους διαχειριστές IT να διατηρούν με ασφάλεια, να αναπτύσσουν και να διαχειρίζονται εύκολα συσκευές ανάλογα με τις ανάγκες της εκάστοτε επιχείρησης. Η πλατφόρμα Knox Suite, χάρη στις ευέλικτες δυνατότητες προσαρμογής και εξατομίκευσης που διαθέτει, αποτελεί το ιδανικό εργαλείο για τη διαχείριση ακόμη και των πιο ιδιαίτερων ή πολύπλοκων αναγκών. 

Το Knox Suite, τέλος, αποτελείται από τις υπηρεσίες Knox Platform for Enterprise, Knox Mobile Enrollment, Knox Manage, Knox E-FOTA (Enterprise Firmware Over the Air) και Knox Asset Intelligence. 

Τεύχος 275

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ