Skip to main content
21 September 2022 06:44

Η συμφωνία COSMOTE-AMY τερματίζει την οπτική ίνα εντός οικείας!

Της Βασιλικής Χονδροδήμου

Η Cosmote έκλεισε συμφωνία με την εταιρεία ΑΜΥ, που είναι αντιπρόσωπος της AVM στην Ελλάδα, και πλέον οι πελάτες της Cosmote που επιλέγουν GPON (Gigabit Passive Optical Network), δηλαδή παροχή ταχύτητας 1Gbit μέσω δικτύου οπτικών ινών, θα παίρνουν μαζί ένα router AVM 5530 Fiber, το οποίο είναι από τα λίγα της αγοράς που δέχεται απευθείας τερματισμό οπτικής ίνας.

Το FRITZ!Box 5530 Fiber είναι ειδικά σχεδιασμένο για συνδέσεις FTTH και χρησιμοποιείται αποκλειστικά σε συνδέσεις, όπου ο πάροχος δεν έχει τοποθετήσει μέσα στο διαμέρισμα μικροσκοπική συσκευή ONT (Optical Network Termination) για τον τερματισμό της οπτικής ίνας, που στη συνέχεια μεταφέρει το σήμα της μέσω UTP καλωδίου στη WAN port του router. Το ONT τώρα είναι ενσωματωμένο στο FRITZ!Box 5530 Fiber, οπότε η οπτική ίνα κουμπώνει απευθείας πάνω του!

Μαζί με το 5530 Fiber που υποστηρίζει Wi-Fi 6, οι πελάτες της Cosmote θα παίρνουν και ένα repeater 1200 AX (Wi-Fi) της AVM, για να επεκτείνουν με MESH Wi-Fi το ασύρματο δίκτυο και να απολαμβάνουν ακόμη και στο Wi-Fi δίκτυο ταχύτητα 1Gbit!

Η Cosmote μέσα από αυτή τη συνεργασία της με την AMY ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό φέρνοντας το 1Gbit απευθείας στο σπίτι!

Τεύχος 134

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ