Skip to main content
1 September 2022 06:48

Η παγκόσμια αγορά των VMS θα αγγίξει τα 30 δισ. δολάρια σε μια δεκαετία

Του Παναγιώτη Αποστολόπουλου

Η αξία της παγκόσμιας αγοράς λογισμικού διαχείρισης βίντεο-VMS εκτιμάται στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022 και όπως όλα δείχνουν έως το 2032 θα αγγίξει τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια, με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης-CAGR 22,63% κατά την περίοδο πρόβλεψης.

Η ανάπτυξη της εν λόγω αγοράς αποδίδεται στη χρήση προηγμένων τεχνολογιών, όπως η μηχανική όραση και η ανάλυση βίντεο. Η ζήτηση για λογισμικά διαχείρισης βίντεο αναμένεται να αυξηθεί λόγω της αξιοπιστίας, της οικονομικής αποδοτικότητας και της βελτιωμένης ακρίβειάς τους.

Τα έξυπνα λογισμικά βοήθησαν στη μείωση των εγκλημάτων, των κλοπών και άλλων εγκληματικών δραστηριοτήτων, ενώ ενίσχυσαν την επιχειρηματική ευφυΐα και την ασφάλεια των εμπορικών καταστημάτων. Επίσης, χρησιμοποιήθηκαν ευρέως για την ανάπτυξη ολοκληρωμένων συστημάτων παρακολούθησης σε έξυπνες πόλεις, τραπεζικά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, μεταφορές αλλά και από τις αρχές επιβολής του νόμου.

Ωστόσο, οι αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο και την ιδιωτικότητα, είναι πιθανό να «φρενάρουν» την ανάπτυξη της αγοράς κατά την προβλεπόμενη περίοδο. Επίσης, οι αυξανόμενες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και οι παραβιάσεις δεδομένων σε κάμερες παρακολούθησης βίντεο, συσκευές IoT και σε άλλο συνδεδεμένο εξοπλισμό είναι άλλοι παράγοντες που μπορούν να εμποδίσουν την ανάπτυξη της αγοράς.

Ωστόσο, η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης και της βαθιάς μάθησης στα VMS αναμένεται να αντιμετωπίσει τους παράγοντες που εμποδίζουν την εν λόγω ανάπτυξη.

Τεύχος 120

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ