Skip to main content
29 September 2023 06:56

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ μηνύει την Amazon

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ και 17 πολιτείες μηνύουν την Amazon με την κατηγορία πως ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου καταχράστηκε την οικονομική του κυριαρχία και έβλαψε τον θεμιτό ανταγωνισμό.

Η πρωτοποριακή μήνυση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου και 17 γενικών εισαγγελέων σηματοδοτεί την πλέον χαρακτηριστική επίθεση της κυβέρνησης κατά της Amazon.

Η καταγγελία, μεγέθους 172 σελίδων, υποστηρίζει ότι η Amazon προωθεί αθέμιτα τη δική της πλατφόρμα και τις υπηρεσίες της εις βάρος των τρίτων πωλητών που βασίζονται στην αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου της εταιρείας για τη διανομή.

Για παράδειγμα, στην καταγγελία αναγράφεται πως η Amazon έβλαψε τον ανταγωνισμό απαιτώντας από τους πωλητές της πλατφόρμας της να αγοράζουν τις εσωτερικές υπηρεσίες εφοδιασμού της Amazon προκειμένου να εξασφαλίσουν τα οφέλη του καλύτερου πωλητή, που αναφέρονται ως επιλεξιμότητα Prime. Ισχυρίζεται επίσης ότι η εταιρεία εξαναγκάζει τους πωλητές με αντι-ανταγωνιστικό τρόπο να καταχωρίζουν τα προϊόντα τους στην Amazon στις χαμηλότερες τιμές οπουδήποτε στο διαδίκτυο, αντί να επιτρέπει στους πωλητές να προσφέρουν τα προϊόντα τους σε ανταγωνιστικές αγορές σε χαμηλότερη τιμή.

Τεύχος 360

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ