Skip to main content
5 March 2024 07:51

Η Ινδία επενδύει στην κατασκευή ημιαγωγών

Η κυβέρνηση της Ινδίας ενέκρινε επενδύσεις αξίας 15,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εργοστάσια κατασκευής ημιαγωγών, συμπεριλαμβανομένης μιας πρότασης του Ομίλου Tata για την κατασκευή της πρώτης μεγάλης εγκατάστασης κατασκευής τσιπ της χώρας. Το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι ενέκρινε το σχέδιο της Tata να κατασκευάσει ένα εργοτάξιο αξίας 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων που μπορεί να κατασκευάσει περίπου 50.000 πλακίδια το μήνα, δήλωσε ο υπουργός τεχνολογίας Ασβίνι Βαϊσνάου στους δημοσιογράφους στο Νέο Δελχί την Πέμπτη. Η κυβέρνηση ενέκρινε επίσης τη χωριστή πρόταση της Tata για ένα εργοστάσιο συναρμολόγησης τσιπ αξίας 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς και μια επιχείρηση συσκευασίας μεταξύ της ιαπωνικής Renesas Electronics Corp. και της CG Power and Industrial Solutions Ltd. του ομίλου Murugappa.

Αν και είναι ακόμη απλώς σχέδια, οι εγκρίσεις προωθούν τις φιλοδοξίες της Ινδίας στον τομέα των ημιαγωγών. Όπως ένας αυξανόμενος αριθμός χωρών σε όλο τον κόσμο, η κυβέρνηση Μόντι επιθυμεί να υποστηρίξει και να στηρίξει τη δημιουργία εγχώριας παραγωγικής ικανότητας τσιπ, εξασφαλίζοντας την προμήθεια των εξαρτημάτων που απαιτούνται για τις μελλοντικές τεχνολογίες, από την τεχνητή νοημοσύνη έως τα αυτοκινούμενα οχήματα.”Θα ξεκινήσουμε την κατασκευή αυτού του εργοστασίου εντός 100 ημερών”, δήλωσε ο υπουργός κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, αναφερόμενος στο εργοστάσιο της Tata.

Η Ινδία ελπίζει να προσελκύσει γίγαντες τσιπ με τον ίδιο τρόπο που τα κίνητρα ενθάρρυναν την Apple Inc. και τους συνεργάτες της να κατασκευάζουν και να πωλούν iPhones στη χώρα, μια ώθηση στον γιγαντιαίο κατασκευαστικό της τομέα. Προσφέρθηκε να αναλάβει το μισό κόστος οποιουδήποτε εγκεκριμένου έργου, μέχρι ένα αρχικό ανώτατο όριο 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το ταμείο ημιαγωγών έχει ήδη βοηθήσει την αμερικανική εταιρεία κατασκευής μνήμης Micron Technology Inc. να δημιουργήσει μια εγκατάσταση συναρμολόγησης ύψους 2,75 δισ. δολαρίων στο Γκουτζαράτ.

Τεύχος 462

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ