Skip to main content
29 March 2023 06:50

Η ΕΥΔΠ.ΨΗΜΕΤ αναζητά διαχειριστή προγράμματος

Της Αφροδίτης Μπαλίδου

To Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης – Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος «Ψηφιακός Μετασχηματισμός» (ΕΥΔΠ.ΨΗΜΕΤ) διενεργεί ανοικτό διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό για το έργο: Σύμβουλος Διαχειριστικής Υποστήριξης της ΕΥΔΠ.ΨΗΜΕΤ για τη διαχείριση του Προγράμματος «Χρηστή Διακυβέρνηση, Θεσμοί και Διαφάνεια» του ΧΜ ΕΟΧ 2014-2021.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η παροχή υπηρεσιών συμβούλου διαχειριστικής υποστήριξης προς την ΕΥΔΠ.ΨΗΜΕΤ στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της ως Διαχειριστής του Προγράμματος «Χρηστή Διακυβέρνηση, Θεσμοί και Διαφάνεια» του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου 2014-2021.

Ο ανάδοχος θα δρα ως σύμβουλος διαχειριστικής υποστήριξης και θα παρέχει επαγγελματικές συμβουλευτικές υπηρεσίες διαχείρισης συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων. Ειδικότερα, χρειάζεται να επιτελεί τα εξής καθήκοντα:

• Να φέρει σε πέρας τις διαδικασίες που προβλέπονται για τον ρόλο του Διαχειριστή σε όλα τα κανονιστικά έγγραφα και να παράγει τα επαγόμενα έγγραφα αποτελέσματα της Λειτουργικής Περιοχής ΙΙΙ.

• Να ενισχύσει την ικανότητα διοίκησης του προγράμματος με τις ανάλογες δεξιότητες, τεχνογνωσία και ανθρώπινους πόρους, όπου απαιτείται.

• Να συνδράμει στην επίτευξη των στόχων του προγράμματος διαχειριζόμενος ενεργά τις επικινδυνότητες με γνώμονα τη χρηστή δημοσιονομική διοίκηση και την επίτευξη των αποτελεσμάτων και στόχων του προγράμματος.

• Nα υποστηρίξει τις διμερείς σχέσεις μέσα από την διευκόλυνση σχεδιασμού (εφόσον αυτό δεν έχει ολοκληρωθεί έως την υπογραφή της σύμβασης), υλοποίησης, παρακολούθησης της ομαλής χρηματοδότησης, παραγωγής υλικού υποψήφιου για δημοσίευση και κλεισίματος των έργων στο πλαίσιο του Ταμείου Διμερών και της «εκχώρησης» που ο Διαχειριστής έχει διαθέσιμη.

• Nα συνεργάζεται και να παρέχει πληροφορίες προς λοιπούς αναδόχους έργων που θα υποστηρίζουν τον Διαχειριστή του Προγράμματος όπως ο Ανάδοχος Υλοποίησης του Σχεδίου Επικοινωνίας και Δημοσιότητας για γεγονότα που προκύπτουν από την υλοποίηση των έργων, σε συνεννόηση με τον Διαχειριστή του Προγράμματος, ώστε να επιτυγχάνονται από κοινού οι σημαντικοί στόχοι του προγράμματος.

Οι βασικές αναφορές και τα στοιχεία που πρέπει να συλλέγονται, καταγράφονται, επεξεργάζονται ψηφιακά και καταχωρίζονται στα ανάλογα συστήματα (ΟΠΣ ΕΟΧ – GraCE), ώστε να υποβάλλονται έγκαιρα ή/και παρουσιάζονται στις ανάλογες συναντήσεις με βάση τον προγραμματισμό, είναι:

• Αναφορά ετήσιας έκθεσης Annual Programme Report – APR.

• Ενδιάμεσες Οικονομικές Εκθέσεις Interim Financial Report – (September) IFR.

• Πληροφορίες Έργου/ Υποέργων Project-level information – PLI.

• Εκτιμήσεις προβλέψεων στην Αρχή Πιστοποίηση (likely payments) και στις Ενδιάμεσες Οικονομικές Εκθέσεις, IFR.

• Έκθεση παρατυπιών.

• Έκθεση ανάλυσης επικινδυνοτήτων – διαχείριση αυτών.

Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται σε 233.870,97 ευρώ μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%, (290.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης προσφορών ορίζεται η Δευτέρα, 24 Απριλίου 2023 και ώρα 15:00.

Τεύχος 257

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ