Skip to main content
22 December 2022 07:48

Η επενδυτική δραστηριότητα της SeedBlink στην Ελλάδα

Η SeedBlink, η επενδυτική πλατφόρμα που υποστηρίζει ευρωπαϊκές νεοφυείς επιχειρήσεις, ανακοίνωσε πως κατά την τελευταία τριετία κινητοποίησε 150 εκατ. ευρώ από κορυφαίους επενδυτές και Venture Capitals (VC) και 58 εκατ. ευρώ από την κοινότητα των επενδυτών της, καταφέρνοντας να χρηματοδοτήσει έως και 256 ελληνικές tech startups.

Η πλατφόρμα SeedBlink, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης της εξαγοράς, διαθέτει πλέον περισσότερους από 67.500 επενδυτές από 75 χώρες, στους οποίους περιλαμβάνονται 200 επαγγελματίες επενδυτές, όπως family offices, επενδυτές υψηλής καθαρής θέσης (ultra-high-net worth individuals) και εταιρείες συμβούλων επενδύσεων.

Σε ανάλυση της εταιρείας, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Horváth & Partners Management Consultants για το οικοσύστημα των startups τεχνολογίας στην Ελλάδα, αναφέρεται πως: «Μετά από μια δύσκολη χρονιά το 2020, η Ελλάδα επανήλθε δυναμικά, με νέο ρεκόρ σε όγκο χρηματοδότησης. Οι συνολικές επενδύσεις του τοπικού οικοσυστήματος τους πρώτους 10 μήνες του 2022, ξεπέρασαν τη συνολική χρηματοδότηση του 2021. Ο πιο σημαντικός γύρος ήταν αυτός της FlexCar, η οποία κατάφερε να αντλήσει 210 εκατ. ευρώ, αντιπροσωπεύοντας το 91% των συνολικών κεφαλαίων που έλαβαν οι ελληνικές νεοσύστατες εταιρείες τεχνολογίας το 2022».

Τεύχος 199

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ