Skip to main content
13 December 2023 07:58

Η Εθνική Αρχή Κυβερνοασφαλείας εν δράσει

Της Ελένης Μιχαηλίδου

Η Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας «αποκρούει»  καθημερινά δεκάδες κυβερνοεπιθέσεις που δέχονται οι ιστότοποι Υπουργείων, ανέφερε ο γενικός διευθυντής της, Θωμάς Δομπρίδης, μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Κάθε μέρα η υπηρεσία προστασίας αντιμετωπίζει 2 με 3 «μεγαλύτερες», όπως τις χαρακτήρισε, επιθέσεις για τις οποίες αποστέλλει ειδοποιήσεις.

Στον ιστότοπο της Εθνικής Αρχής είναι διαθέσιμο εγχειρίδιο κυβερνοασφάλειας και οδηγός αξιολόγησης πληροφοριακών συστημάτων για όποιον φορέα ενδιαφέρεται να αξιολογήσει το επίπεδό του και να βελτιωθεί.

Το ετήσιο κόστος του κυβερνοεγκλήματος για το 2021 έχει μετρηθεί παγκοσμίως στα 5,5 τρισ. ευρώ, ενώ αναμένεται να ξεπεράσει τα 10 τρισ. ευρώ για το 2023, επεσήμανε ο προϊστάμενος της διεύθυνσης στρατηγικού σχεδιασμού της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας, Ιωάννης Αλεξάκης.

Για τη νέα ευρωπαϊκή οδηγία για την κυβερνοασφάλεια NIS2, είπε ότι έχει εξειδικευμένο πεδίο εφαρμογής και εντάσσονται σε αυτή η δημόσια διοίκηση, αλλά και επιχειρήσεις που ασχολούνται με κρίσιμους τομείς όπως η παραγωγή επεξεργασία και διανομή τροφίμων, η διαχείριση αποβλήτων, κλάδος κατασκευών.

Τεύχος 413

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ