Skip to main content
3 April 2023 06:46

Επισφραγίστηκε η εξαγορά της ΑΚΤΩΡ από την Intrakat 

Ολοκληρώθηκε και τυπικά η συμφωνία εξαγοράς από την Intrakat του 100% των μετοχών της ΑΚΤΩΡ (κατασκευαστικού βραχίονα της ΕΛΛΑΚΤΩΡ). 

Το τίμημα που θα καταβάλει η Intrakat ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 100 εκατ. ευρώ, το οποίο θα εξοφληθεί πλήρως με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ενώ το ποσό των 114 εκατ. ευρώ, το οποίο αφορά ενδοομιλικές υποχρεώσεις της ΑΚΤΩΡ προς εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, θα αποπληρωθεί σταδιακά από αυτήν με την εγγύηση της Intrakat, εντός 19 μηνών από την ολοκλήρωση της συναλλαγής. 

«Η εξαγορά σηματοδοτεί την ισχυροποίηση της θέσης του Ομίλου Intrakat στον κλάδο, καθώς το νέο εταιρικό σχήμα θα διαθέτει ανεκτέλεστο έργων που προσεγγίζει τα 4 δισεκατ. ευρώ (στοιχεία 9μήνου 2022)», αναφέρει η Intrakat σε σχετική ανακοίνωση και προσθέτει: «Η συμφωνία εξαγοράς είναι συνεπής με την αναπτυξιακή στρατηγική των νέων βασικών μετόχων της εταιρείας (Δ. Μπάκος, Ι. Καϋμενάκης, Α. Εξάρχου) για τη διεκδίκηση πρωταγωνιστικού ρόλου σε υποδομές και έργα ΣΔΙΤ και τη διεύρυνση του επιχειρηματικού αποτυπώματος του Ομίλου στην Ελλάδα και τη ΝΑ Ευρώπη».  

«Η εξαγορά της ΑΚΤΩΡ συνάδει απόλυτα με το αναπτυξιακό πλάνο της νέα διοίκησης της Intrakat, το οποίο προβλέπει την ανάληψη πρωταγωνιστικού ρόλου στον κλάδο, καθώς και την περαιτέρω επέκτασή μας στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat, κος Αλέξανδρος Εξάρχου με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας. 

Τεύχος 260

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ