Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

12 Σεπτεμβρίου 2023 06:45

Επιστρέφει το TEDxPanteionUniversity

Το TEDxPanteionUniversity επιστρέφει για μια ακόμη χρονιά, για να παρουσιάσει το 7o κατά σειρά Main Event του με τίτλο FEED, το Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Έχοντας πραγματοποιήσει, την περσινή χρονιά, με μεγάλη επιτυχία, το 6ο event στην Ελλάδα, διατηρώντας τον πρωτοποριακό του χαρακτήρα και μια φρέσκια οπτική, το φετινό event έρχεται να επαναπροσδιορίσει το FEED, με τον πιο σύγχρονο τρόπο και με την ποιότητα φυσικά του TEDxPanteionUniversity. Τη σκηνή του TEDxPanteionUniversity θα μοιραστούν και φέτος ομιλητές από διάφορους κλάδους, με σκοπό να αναδείξουν όλες τις πτυχές που μπορεί να πάρει η έννοια του FEED ή να αναπτύξουν τη δική τους υποκειμενική σκοπιά πάνω στο ζήτημα της τροφής, καθώς και της ανατροφοδότησης.

Ξεκινώντας με την κυριολεκτική σημασία του FEED, η κα Θέκλα Γκιώνη, κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, έρχεται για να μας μιλήσει για το συναισθηματικό φαγητό και τη σημασία της ενσυνειδητότητας στη διατροφή. Θα καταρρίψει γνωστούς διατροφικούς μύθους και μέσα από καθημερινά παραδείγματα θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε τη σχέση μας με το φαγητό.

Στη συνέχεια, η κα Ρεγγίνα Μακέδου, Γυμνάστρια, θα μας διηγηθεί την ιστορία της, την περίοδο που η ίδια πάλευε με τη λευχαιμία, θα μας αναλύσει τη διαδικασία της δωρεάς μυελού των οστών με τελικό στόχο την κινητοποίηση του κοινού και την αύξηση των εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Ακολουθεί η κα Αναστασία Σκοπά, Αρχιτέκτονας, Ακτιβίστρια και το πρόσωπο πίσω από τον λογαριασμό @act.low.waste, θα μας μιλήσει για τη σημασία της υιοθέτησης low waste συνηθειών, μιας κουλτούρας δηλαδή που σέβεται το περιβάλλον, αλλά και τον άνθρωπο. Τι μπορούμε να κάνουμε, τόσο ατομικά όσο και συλλογικά; Η Αναστασία μάς προτείνει διάφορες λύσεις, δίνοντας και εκείνη έμφαση στην ενσυνειδητότητα των επιλογών μας.

Στη συνέχεια, ο κος Κωνσταντίνος Κοσκινάς, ομότιμος καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και η κα Μαρία Κωλέτση, Διδάκτωρ Kοινωνικής Ψυχολογίας, θα θίξουν ένα ζήτημα που μας απασχολεί όλ@. Ποια η σημασία της συνεχούς πληροφόρησης σε ατομικό, αλλά και κοινωνικό επίπεδο; Είμαστε, τελικά, εθισμένοι στην πληροφορία; Πώς σχετιζόμαστε και παρουσιαζόμαστε στο διαδίκτυο; Επόμενος είναι ο κος Σταμάτης Παπαγγέλου, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας, ο οποίος έρχεται να μας αναλύσει τι είναι το Blockchain και πώς η τεχνητή νοημοσύνη, που ήρθε για να μείνει, φέρνει στο προσκήνιο νέα ζητήματα για τα πνευματικά δικαιώματα στον χώρο της τέχνης.

Φεύγοντας από τη θεματική του διαδικτύου, η Κα Ελίνα Κακούρου, δημιουργός κοσμημάτων και ιδιοκτήτρια του kakuru jewelry, μας μιλά για τη σημασία που έχει το feedback για μια επιχείρηση, πώς εκείνη το χρησιμοποιεί για να βελτιώσει τις υπηρεσίες της, αλλά και πώς ένα κόσμημα, με την ιστορία και τις αναμνήσεις που κουβαλάει, θρέφει την ψυχή και βελτιώνει τη διάθεσή μας.

Η κα Ανδριάνα Νικολούλια, Ψυχολόγος και επιστημονική συνεργάτιδα στην Gender Alliance Initiative, θίγει ένα ιδιαίτερο και επίκαιρο κοινωνικό φαινόμενο, την έμφυλη βία. Μας εξηγεί, μέσα από την πυραμίδα της έμφυλης βίας, πώς η εξοικείωση με έμφυλα στερεότυπα και διακρίσεις οδηγεί, τελικά, στη νομιμοποίησή τους. Ή αλλιώς πώς από ένα σεξιστικό / ομοφοβικό αστείο μπορεί κανείς να κλιμακωθεί, φτάνοντας στον φόνο και τη γυναικοκτονία. Τέλος, η κα Idra Kayne, Hθοποιός και Τραγουδίστρια, θα μας μιλήσει για τις ρίζες της, αλλά και τον ρατσισμό που βιώνει, ως Αφροελληνίδα. Το πώς συνδέεται με τη θεματική του FEED, θα το αφήσουμε για να το δείτε από κοντά.

Μαζί με τους ομιλητές, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε σημαντικά workshops από τις WWF, Global Prep, αλλά και από την WELEAD. Ταυτόχρονα, σημαντικοί NGO´s και NON-PROFIT οργανισμοί θα περιμένουν τον κόσμο για να τον ενημερώσουν και να συνδράμουν στην ευαισθητοποίησή τους ως πολίτες.

Ως ένα TEDx event με καθαρά κοινωνικό χαρακτήρα, το TEDxPanteionUniversity

προσανατολίζεται πάντα στην ανάδειξη ζητημάτων που προκύπτουν από το κοινωνικό σύνολο και το αφορούν, αλλά και στην προώθηση ιδεών που αξίζει να διαδοθούν.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν τη θέση τους, πατώντας εδώ.

Τεύχος 347

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ