Skip to main content
7 March 2024 07:59

Επιβλητική παρουσία της Telekom στο MWC 2024

Τα μεγάλα βήματα που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια στην ψηφιοποίηση του ελληνικού δημόσιου τομέα, ανέδειξε η Telekom, μέλος της οποίας είναι και η COSMOTE, στο Mobile World Congress (MWC) 2024 της Βαρκελώνης. Στην παρουσίαση με θέμα «Το ταξίδι της Ελλάδας σε έναν ψηφιακό δημόσιο τομέα», συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κος Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μαζί με την κα Dominique Leroy, Μέλος του Συμβουλίου Διεύθυνσης της Telekom, Υπεύθυνη για την Ευρώπη και τον κο Γρηγόρη Χριστόπουλο, Chief Commercial Officer Business Segment του Ομίλου ΟΤΕ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κος Κυρανάκης μίλησε για την εξαιρετική συνεργασία με την COSMOTE στην υλοποίηση μεγάλων και σύνθετων έργων τεχνολογίας προς όφελος των πολιτών, όπως ο «Ψηφιακός Βοηθός» – «mAIgov», που βασίζεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), ενώ αναφέρθηκε στα μελλοντικά πλάνα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στο Κτηματολόγιο και τη Ναυτιλία.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του MWC, στο περίπτερο της Telekom, που συγκέντρωσε χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο, είχαν ξεχωριστή θέση τα μεγάλα έργα ICT που έχουν υλοποιηθεί από την COSMOTE και συμβάλλουν καθοριστικά στην ψηφιοποίηση της Ελλάδας. Μεταξύ αυτών ήταν έργα που αφορούν στον τομέα του e-health, όπως η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής (ΕΔΙΤ) και το myhealth app.

Τι παρουσίασε η Telekom στο MWC 2024: Στο MWC 2024, η Telekom έδωσε μια «γεύση» από το μέλλον, εστιάζοντας στις καινοτομίες που φέρνει η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) και πώς μπορεί το «Magenta AI» να βελτιώσει την καθημερινότητά μας.

Smartphones τεχνητής νοημοσύνης: Σε συνεργασία με τις Qualcomm και Brain.ai, η Telekom παρουσίασε το όραμά της για τα smartphones τεχνητής νοημοσύνης με το «T Phone», στο οποίο ένας ψηφιακός ΑΙ βοηθός αντικαθιστά τις αμέτρητες εφαρμογές.

Το router του αύριο: Με το «Concept T» και χρησιμοποιώντας τρία διαφορετικά παραδείγματα σχεδιασμού, η Telekom παρουσίασε πώς οι νέες τεχνολογίες θα μπορούσαν να ενσωματωθούν σε ένα κλασικό router. Ως βοηθό της είχε την «Emma», ένα εντυπωσιακό άβαταρ με τη μορφή ολογράμματος, βασισμένο στην τεχνολογία ΑΙ που έκανε διάλογο με τους χρήστες. Επιπλέον, στο περίπτερο της εταιρείας υπήρχε και ένα router με τη μορφή ρομπότ, που μπορεί να περιπλανηθεί στο σπίτι και να λειτουργήσει ως ψηφιακός βοηθός, δίνοντας πληροφορίες για την κατανάλωση ρεύματος, για το αν χρειάζονται πότισμα τα φυτά κ.ά.

Φορητός σταθμός βάσης κινητής τηλεφωνίας «Μobile mast to go»: Το «Μobile mast to go» είναι ένας φορητός σταθμός βάσης κινητής τηλεφωνίας για την ανταπόκριση σε έκτακτες ανάγκες κάλυψης 4G και 5G, όπως σε εταιρικές εγκαταστάσεις, σε περιοχές που έχουν πληγεί από καιρικά φαινόμενα, σε μεγάλες εκδηλώσεις, αλλά και σε αθλητικές διοργανώσεις, όπως το Euro 2024, στο οποίο και θα αξιοποιηθεί. Το έργο υλοποιείται από κοινού από τις εταιρείες Meiré und Meiré, elastique. και Grosse8 για την Telekom.

Λύσεις IoT: Στο περίπτερό της, η Telekom έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο παγκόσμιο Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) και στο πώς αυτό μπορεί να εξελίξει τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στην Ευρώπη. Στο περίπτερο παρουσιάστηκαν διασυνδεδεμένες συσκευές, μικρά ρομπότ, τα οποία λειτουργούν αυτόνομα και μπορεί κάποιος να διαχειριστεί εξ αποστάσεως, χρησιμοποιώντας τις υποδομές της Telekom. Αυτά τα αυτόνομα οχήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη γεωργία, για τον καθαρισμό θαλασσών, πάρκων, για να ρίχνουν αλάτι στον δρόμο όταν χιονίζει κ.ά.

Στο φετινό MWC συμμετείχαν περισσότεροι από 2.500 εκθέτες από όλο τον κόσμο, ενώ η επισκεψιμότητα ξεπέρασε κάθε ρεκόρ με περισσότερα από 100.000 στελέχη και επαγγελματίες από περίπου 200 χώρες του κόσμου.

Τεύχος 464

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ