Skip to main content
29 November 2023 07:52

Επεκτείνεται τo Panic Button της Vodafone

Eπιτυχώς έκλεισε ο πρώτος χρόνος πιλοτικής λειτουργίας της εφαρμογής Panic Button σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετά τη δωρεά του Ιδρύματος Vodafone προς την Ελληνική Πολιτεία. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τη σημαντική συνεισφορά του Panic Button στην αντιμετώπιση της αόρατης συχνά απειλής της έμφυλης βίας, αναδεικνύουν τα πρώτα στοιχεία αναφορικά με τους πρώτους μήνες λειτουργίας της εφαρμογής.

Μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο της πιλοτικής λειτουργίας της εφαρμογής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, περίπου 790 γυναίκες την έχουν εγκαταστήσει στο κινητό τους τηλέφωνο, ενώ οι 120 από αυτές έχουν κάνει χρήση του Panic Button με το σύνολο των περιπτώσεων να έχει αίσιο τέλος χάρη στην άμεση παρέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας. Η εφαρμογή που λειτουργεί με τη συνεργασία του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία πρόκειται να επεκταθεί και σε άλλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα το επόμενο διάστημα.

Υπενθυμίζεται πως η ανάπτυξη της εφαρμογής Panic Button αποτελεί μια τεχνολογική λύση που ενισχύει την αμεσότητα με την οποία κάθε γυναίκα, η οποία δέχεται επίθεση ή βρίσκεται σε κίνδυνο, μπορεί να ειδοποιεί με το πάτημα ενός κουμπιού στο κινητό της τις ειδικές μονάδες της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίες θα μπορούν μέσω του γεω-εντοπισμού του κινητού τηλεφώνου του θύματος, να φτάνουν στο σημείο του στίγματος.

Τεύχος 403

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ