Skip to main content
25 February 2022 10:01

«Επέκταση εγγυήσεων Εξοπλισμού Πληροφοριακού Κέντρου» από την APT Information Systems

Το έργο «Επέκταση εγγυήσεων Εξοπλισμού Πληροφοριακού Κέντρου», προϋπολογισμού 298.472 ευρώ, ανέλαβε και ολοκλήρωσε η APT Information Systems.

Αντικείμενο της σύμβασης ήταν η επέκταση εγγυήσεων εξοπλισμού Πληροφορικής της Αναθέτουσας Αρχής, του κατασκευαστή Dell. Αφορούσε εξυπηρετητές (servers), εξωτερικό σύστημα δίσκων (SAN), και συστήματα λήψης αντιγράφων ασφαλείας B2T και B2D. Το μεγαλύτερο μέρος του ανωτέρω εξοπλισμού λειτουργεί στο Πληροφοριακό Κέντρο (Data Center) της Αναθέτουσας Αρχής. Στον εξοπλισμό αυτό φιλοξενείται πλήθος κρίσιμων εφαρμογών και πληροφοριακών συστημάτων για το σύστημα διαχείρισης και ελέγχου του ΕΣΠΑ.

Οι υποδομές της ΜΟΔ αποτελούνται κατά κύριο λόγο από Dell εξυπηρετητές, μέσω των οποίων παρέχονται αρκετές υπηρεσίες προς φορείς και πολίτες. Η εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της κρίσιμης αυτής υλικοτεχνικής υποδομής, είναι απαραίτητη για την παροχή αξιόπιστων υπηρεσιών από την ΜΟΔ. Η επέκταση εγγύησης του εξοπλισμού πληροφορικής, είναι βασικό «εργαλείο» επίτευξης του ανωτέρω στόχου και συνέχισης παροχής αυτών των υπηρεσιών.

Η APT, δραστηριοποιείται στον τομέα της παροχής υπηρεσιών από το 2000. Τα τελευταία πέντε χρόνια αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς σε έργα τόσο του Δημόσιου όσο και του Ιδιωτικού τομέα. Αριθμεί περισσότερους από 45 εργαζόμενους με εξειδίκευση σε διάφορα περιβάλλοντα ανάπτυξης λογισμικού καθώς και παροχής υπηρεσιών. Η συμμετοχή της σε διαγωνισμούς του Δημοσίου έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη συνεργασιών με αρκετούς φορείς του Δημοσίου και ευρύτερου Δημόσιου τομέα, όπως είναι το ΤΕΕ, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, το Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο ΟΠΕΚΑ, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το Υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο και άλλα.

Τεύχος 17

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ