Skip to main content
17 October 2022 06:45

Εορτασμός των 25 ετών της Office Line

Της Βασιλικής Χονδροδήμου

Η εκδήλωση της Office Line για τον εορτασμό των 25 ετών από την ίδρυσή της, πραγματοποιήθηκε σε άκρως εορταστικό κλίμα με τη συνοδεία live μουσικής την Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου στο Golf της Γλυφάδας.

Ο CEO της εταιρείας, κύριος Παναγιώτης Κουρής μάς καλωσόρισε με έναν σύντομο ζεστό χαιρετισμό, κατά τον οποίο ευχαρίστησε τους συνεργάτες του για τα 25 χρόνια που πέρασαν, ξεκινώντας χαρακτηριστικά λέγοντας «χωρίς εσάς δεν θα ήμασταν ούτε εμείς εδώ».

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο κύριος Κουρής τόνισε με αισιοδοξία πως το μέλλον αναμένεται να είναι γεμάτο καινοτομίες και επιτυχίες.

Στη συνέχεια ακολούθησαν πάνελ, με πρώτη εμφάνιση τον κύριο Δημήτρη Γιάντση που είναι Γενικός Διευθυντής Έργων της Κοινωνίας της Πληροφορίας. Ο κύριος Γιάντσης δήλωσε πολύ ευχαριστημένος από τη μέχρι σήμερα πορεία της ΚτΠ, στην οποία Υπουργεία και Δημόσιοι Φορείς αναθέτουν έργα ψηφιακού μετασχηματισμού. Αυτή τη στιγμή, 100 συμβάσεις έργων ψηφιακού μετασχηματισμού βρίσκονται σε κατάσταση υλοποίησης, 35 σε φάση αξιολόγησης, 10 σε αναμονή υποβολής προτάσεων/προσφορών από την αγορά, ενώ μέχρι το καλοκαίρι αναμένεται η προκήρυξη 90 έργων.

Ως προς τις προκλήσεις που συναντά η ΚτΠ, ο κύριος Γιάντσης ανέφερε τα πιεστικά χρονοδιαγράμματα και τη διαχείριση μεγάλων κονδυλίων. Μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, η ΚτΠ διαχειρίζεται έργα αξίας περίπου 2,2 δισ. ευρώ τα οποία έχουν χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης και αποπληρωμής τα 3 χρόνια.

Σύμφωνα με τον κύριο Γιάντση, το θεσμικό πλαίσιο μέσα από το οποίο προκηρύσσονται τα έργα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών θα πρέπει να αλλάξει, θα πρέπει να ακολουθηθεί διαφορετική διαδικασία, η οποία θα δίνει ταχύτητα και αποτελεσματικότητα διατηρώντας ταυτόχρονα τη διαφάνεια και τη δίκαιη μεταχείριση του κάθε σταδίου.

Στο επόμενο πάνελ της εκδήλωσης, συμμετείχαν η κυρία Αικατερίνη Κουρή, CFO της Office Line και ο κύριος Βασίλης Κουρής, ιδρυτής της εταιρείας. Ξεκινώντας τη συζήτηση, η κυρία Κουρή, όντας από τις πρωτεργάτριες του χώρου της τεχνολογίας, ένας παραδοσιακά ανδροκρατούμενος χώρος, είχε να αντιμετωπίσει στην αρχή της καριέρας της δυσκολίες αποδοχής, επιφυλακτικότητα και καχυποψία ως προς το άτομό της. Ωστόσο, δηλώνει υπερήφανη που πλέον συναντούμε γυναίκες σε διευθυντικές θέσεις και σε θέσεις σχετιζόμενες με τον χώρο της τεχνολογίας. Σήμερα, ο γυναικείος πληθυσμός των εργαζομένων της Office Line καλύπτει το 38%, και μάλιστα συναντώνται σε όλα τα τμήματα.

Η κυρία Κουρή δήλωσε πως ο κύριος Βασίλης Κουρής ευθύνεται για την ενασχόλησή της με την τεχνολογία, ο οποίος την ενέπνευσε, δηλώνοντας χιουμοριστικά πως «ο έρωτας περνάει και μέσα από την τεχνολογία». Αυτό που της έλειπε από την εργασιακή της ζωή ήταν μια πιο ζεστή και ανθρώπινη σχέση με τους συνεργάτες της, γι’ αυτό και αποφάσισε να προχωρήσει στη δημιουργία μιας εταιρείας πληροφορικής.

Ο κύριος Βασίλης Κουρής από την πλευρά του δήλωσε πως η πρόκληση και αυτό που τον ώθησε στην απόφαση της ίδρυσης της Office Line, μαζί με την κυρία Κουρή, ήταν η απουσία πελατοκεντρικής φιλοσοφίας από τον χώρο της πληροφορικής. Το όραμα της Office Line είναι να αντιλαμβάνεται τα προβλήματα και τις ανάγκες του πελάτη, να βρίσκει την κατάλληλη λύση γι’ αυτόν, να τον σέβεται. Επιπλέον, μέρος της φιλοσοφίας της εταιρείας αποτελεί και η φροντίδα του προσωπικού, ώστε να νιώθει άνετα μαζί τους και να παρέχονται στους ανθρώπους της ευκαιρίες εξέλιξης.

Ο κύριος Κουρής, κλείνοντας τόνισε τις 3 βασικές αξίες που η Office Line κληροδότησε στον κύριο Παναγιώτη Κουρή. Αυτές είναι ο σεβασμός στον πελάτη, το ήθος στις οποιεσδήποτε συναλλαγές, η ευγνωμοσύνη στο προσωπικό μαζί με την παροχή ευκαιριών εξέλιξης.

Στη συνέχεια, τον λόγο είχε ο κύριος Μιχάλης Μιχελάκης, Head of IT Operations στην Dixons, συνεργάτης της Office Line, ο οποίος μίλησε για την επιρροή της τεχνολογίας στον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων. Χαρακτηριστικά δήλωσε πως το business των εταιρειών γίνεται το IT τους και αντίστροφα. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός έχει επέμβει στον πυρήνα της λειτουργίας των οργανισμών και χωρίς την τεχνολογία τα τελευταία δύσκολα χρόνια, με την κρίση και την πανδημία, δεν θα ήταν δυνατή η λειτουργία των επιχειρήσεων. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας βελτιώνεται επίσης η εμπειρία του πελάτη, αναβαθμίζεται η εφοδιαστική αλυσίδα και υλοποιούνται έργα υποδομής.

Κλείνοντας, ο κύριος Μιχελάκης δήλωσε πως η επιλογή της Office Line έγινε ύστερα από έρευνα αγοράς και αφού πείστηκαν πως ήταν η κατάλληλη εταιρεία στην οποία μπορούσαν να βασιστούν αφού θα ήταν πάντα κοντά, και όντως ήταν και είναι.

Ο κύριος Αλμπέρτος Μπουρλάς, Διευθυντής Εμπορικών Συνεργατών της Microsoft, αποτέλεσε τον επόμενο ομιλητή της εκδήλωσης, ο οποίος μίλησε για την καταπληκτική συνεργασία που έχει η Microsoft με την Office Line. Ερωτηθείς για το business plan της Microsoft, απάντησε πώς η εμπορική στρατηγική της εταιρείας είναι να έχουν λίγους και πολύ καλούς συνεργάτες στο επίκεντρο. Αυτό που αναζητά από τους συνεργάτες της είναι να επενδύουν στην τεχνολογία και στην εκπαίδευση, ή αλλιώς το specialization.

Η Microsoft, μόλις πριν δύο χρόνια ξεκίνησε τις επενδύσεις της στη χώρα και δίνει βάση στην εκπαίδευση των ανθρώπων – η δέσμευσή της είναι να εκπαιδεύσει 100.000 άτομα, ώστε η Ελλάδα να γίνει πρωταθλητής της 4ης βιομηχανικής επανάστασης.

Αυτό που κάνει η Office Line και κατά τα 4 τελευταία συναπτά έτη είναι Microsoft partner of the year, είναι ακριβώς το ότι επενδύει στο specialization. Η Office Line έχει 7 specializations στην ελληνική αγορά!

Το επόμενο πάνελ καλύφθηκε από δύο εργαζόμενους της εταιρείας, τον κύριο Βασίλη Κρανιώτη, Technical Director της Office Line, και τον κύριο Πέτρο Λιβάνιο. Ο κύριος Κρανιώτης είναι 15 χρόνια εργαζόμενος στην εταιρεία και η πρόκληση για να μείνει πιστός τόσο καιρό είναι το να μαθαίνει νέες τεχνολογίες και να εξελίσσεται. Ο κύριος Λιβάνιος εργάζεται στην εταιρεία τα τελευταία 3 χρόνια και δήλωσε πως η επιλογή της Office Line ήταν συνειδητή, καθώς ο ίδιος ήταν πελάτης της για 10 χρόνια. Χαρακτηριστικά είπε πως αυτό που τον εντυπωσιάζει είναι ότι η Office Line τολμάει αυτό που οι άλλες εταιρείες δεν τολμούν!

Στο τελευταίο πάνελ της εκδήλωσης, μίλησαν ο κύριος Παναγιώτης Κουρής και ο κύριος Βασίλης Παπούλιας, COO της Office Line. Ο κύριος Παπούλιας δήλωσε πως στην Office Line έχουν καταφέρει να κερδίζουν συνεχώς μερίδιο αγοράς και να συνάπτουν συνεργασίες με ισχυρά ονόματα. Ο κύριος Παναγιώτης Κουρής συγκινημένος θυμήθηκε ιστορίες από τα παιδικά του χρόνια και ονειρεύεται αυτά που μπορούν να κάνουν από εδώ και πέρα.

Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της Office Line και αυτά που την κάνουν να ξεχωρίζει είναι η αφοσίωση, η αναγνώριση από την αγορά, η εξειδίκευση, η τεχνογνωσία, η δέσμευση και η τήρηση των δεσμεύσεών της, η ικανοποίηση των πελατών μέσα από τη συνεργασία τους μαζί της, η ηθική υποχρέωση στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.

https://www.youtube.com/watch?v=JMvfViYJ06I

Τεύχος 152

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ