Skip to main content
24 May 2024 06:41

Εμβληματική συνεργασία ΕΚΤ και ΠΑΔΑ

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) και του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ) υπογράφηκε τη Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024, στις εγκαταστάσεις του ΕΚΤ. Το μνημόνιο υπέγραψαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΚΤ, ομότιμος καθηγητής Λάζαρος Βρυζίδης και ο Πρύτανης του ΠΑΔΑ, καθηγητής Παναγιώτης E. Καλδής, παρουσία του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κου Κωνσταντίνου Κυρανάκη.

Το μνημόνιο συνεργασίας εστιάζει στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και στην υλοποίηση κοινών δράσεων με στόχο την ψηφιακή ολοκλήρωση, την υποστήριξη της επιστημονικής έρευνας και την προώθηση της καινοτομίας και της δικτύωσης. Μέσω της συνεργασίας των δύο φορέων, θα προωθηθεί η ουσιαστική αξιοποίηση της επιστημονικής και τεχνολογικής γνώσης του ΠΑΔΑ και θα αναδειχθούν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας, το ΕΚΤ και το ΠΑΔΑ θα δουλέψουν μαζί για τον σχεδιασμό κοινών δράσεων στήριξης της έρευνας, της εκπαίδευσης και της επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο της παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών στους αποδέκτες, με έμφαση σε θέματα καινοτομίας, ψηφιακού μετασχηματισμού, εξωστρέφειας και δικτύωσης.

Μεταξύ των δράσεων που περιλαμβάνονται στη συμφωνία είναι η υλοποίηση ενεργειών ενθάρρυνσης και ανάπτυξης μεταφοράς τεχνολογίας για την αξιοποίηση της έρευνας, των προϊόντων και υπηρεσιών των Τεχνοβλαστών του ΠΑΔΑ και την υποστήριξη φοιτητικών επιχειρηματικών εγχειρημάτων καινοτομίας, αξιοποιώντας την ειδική γνώση και τη διεθνή δικτύωση του ΕΚΤ.

Παράλληλα, θα υλοποιηθούν δράσεις ενημέρωσης και συμβουλευτικής καθοδήγησης του ακαδημαϊκού και διδακτικού προσωπικού, των φοιτητών, των Τεχνοβλαστών που φιλοξενεί ή / και έχει ιδρύσει το ΠΑΔΑ, καθώς και η συμμετοχή σε εγχώρια και ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα και εργαλεία. Επίσης, δράσεις για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας μέσω έργων που υλοποιεί το ΕΚΤ, και διασύνδεσης με το επιχειρηματικό και δημόσιο ερευνητικό οικοσύστημα, σε εθνικό, περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΤΕΥΧΟΣ 513

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ