Skip to main content
15 February 2024 07:51

Εκπαιδευτικό εργαστήριο από ΣΕΚΕΕ και ΕΚΠΑ

Το πρώτο εκπαιδευτικό εργαστήριο με θέμα την «Ανοικτή Στρατηγική» (Open Strategy) διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Το εργαστήριο αυτό το παρακολούθησαν περισσότερα από 22 υψηλόβαθμα στελέχη προερχόμενα τόσο από εταιρείες – μέλη του ΣΕΚΕΕ όσο κι από συνεργαζόμενες εταιρείες.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η ενέργεια αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στο πλαίσιο των δράσεων του ΣΕΚΕΕ αναφορικά με την οργάνωση εκπαιδευτικών και επιμορφωτικών μαθημάτων με στόχο τη διαρκή αναβάθμιση των διοικητικών και τεχνικών γνώσεων (upskilling) του ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και την προσφορά ευρύτερων υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας στο οικοσύστημα καινοτομίας.

Στο εργαστήριο «Ανοιχτή Στρατηγική» αναλύονται τα προβλήματα που έχει η παραδοσιακή προσέγγιση στη διαμόρφωση της στρατηγικής των επιχειρήσεων και δίνονται κατευθύνσεις για το πώς μία επιχείρηση μπορεί να υιοθετήσει έναν νέο τρόπο διαμόρφωσης στρατηγικής προσαρμοσμένο σε ένα περιβάλλον που αλλάζει με μεγάλες ταχύτητες. Πιο συγκεκριμένα παρουσιάζονται μέθοδοι και εργαλεία για το πώς μια επιχείρηση θα μπορεί να αντλήσει περισσότερες και καλύτερες στρατηγικές ιδέες, πως θα διαμορφώσει τη στρατηγική της, αλλά και για το πώς θα υλοποιήσει πιο αποτελεσματικά το στρατηγικό της πλάνο.

Τεύχος 449

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ