Skip to main content
11 April 2024 06:42

Εισιτήρια διαρκείας μέσω του gov.gr wallet

Τη δυνατότητα να ταυτοποιούν το εισιτήριό τους, καθώς και το εισιτήριο διαρκείας τους, μέσω της εφαρμογής gov.gr wallet έχουν από την Τρίτη, 9 Απριλίου, οι φίλαθλοι, ώστε να εισέρχονται με ψηφιακό τρόπο στο γήπεδο για τους αγώνες της Super League 1, καθώς και του Κυπέλλου Ελλάδος. Με τη συγκεκριμένη διαδικασία, η οποία είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, και του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, αναβαθμίζεται το επίπεδο ασφαλείας στα γήπεδα. Ταυτόχρονα, απελευθερώνεται ένας σημαντικός αριθμός αστυνομικών δυνάμεων από το έργο της φύλαξης κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Με απλό και φιλικό τρόπο, οι πολίτες προβαίνουν στην ταυτοποίηση του εισιτηρίου τους μέσω της εφαρμογής gov.gr wallet που έχουν στο κινητό τους τηλέφωνο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εγγραφή τους στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας, στο emep.gov.gr πριν κατεβάσουν την εφαρμογή gov.gr wallet από το Google Play ή το App Store. Αναλυτικά, η διαδικασία περιγράφεται στο tickets.gov.gr.

Στη συνέχεια:

• Ανοίγουν την εφαρμογή gov.gr wallet.

• Επιλέγουν την καρτέλα των εισιτηρίων και επάνω δεξιά προσθήκη (+).

• Επιλέγουν «Προσθήκη Εισιτηρίου Ενηλίκου».

• Ανοίγουν την κάμερα του κινητού και σκανάρουν το QR code ή το barcode του εισιτηρίου. Εναλλακτικά, εισάγουν χειροκίνητα τον αριθμό του εισιτηρίου.

• Το εισιτήριο προστίθεται στη σχετική λίστα των διαθέσιμων εισιτηρίων.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, επιλέγοντας το εισιτήριο στη σχετική λίστα του gov.gr wallet, εμφανίζεται το QR code ή το barcode με το οποίο οι πολίτες εισέρχονται στα γήπεδα. Όσον αφορά στους ανηλίκους άνω των 15 ετών, οι οποίοι έχουν προσωπικούς κωδικούς TaxisNet και το κινητό τους τηλέφωνο είναι καταχωρημένο στο emep.gov.gr, θα ακολουθήσουν την ίδια διαδικασία.

ΤΕΥΧΟΣ 487

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ