Skip to main content
23 February 2023 07:52

Ειδοποίηση βίντεο για κλοπές σε πραγματικό χρόνο από την Οδέσους

Την επαναστατική υπηρεσία εξελιγμένης τεχνολογίας αλγορίθμων (Artificial Intelligence & Deep Learning), ικανή να εντοπίζει ύποπτες συμπεριφορές από πελάτες λιανικής, σε πραγματικό χρόνο στον χώρο του καταστήματος, παρουσιάζει η Οδέσους. Εταιρεία με εμπειρία από το μακρινό 1993, η οποία εξειδικεύεται στην κάλυψη της ηλεκτρονικής/φυσικής προστασίας των εμπορευμάτων και των ιδιόκτητων περιουσιακών στοιχείων μιας επιχείρησης έναντι των κλοπών.

Στο βίντεο του άρθρου, μπορείτε να παρακολουθήσετε τη φιλοσοφία πίσω από την τεχνολογία ανίχνευσης ύποπτων κινήσεων.

Όπως τονίζει σχετικά η εταιρεία, η εγκατάσταση ενός παραδοσιακού συστήματος βιντεοεπιτήρησης ναι μεν συμβάλλει στον περιορισμό των κλοπών, αλλά η αποτρεπτική του επίδραση εξασθενεί χρόνο με τον χρόνο. Ακόμα, ένας φυσικός φύλακας αδυνατεί να καταφέρει να εντοπίσει το σύνολο των έκνομων πράξεων σε ένα κατάστημα, καθώς όπως φαίνεται από τρέχοντα στατιστικά λιγότερο από το 5% των κλοπών εντοπίζεται από το προσωπικό φυσικής φύλαξης, ανεξαιρέτως της εμπειρίας των υπαλλήλων.

Για τους παραπάνω λόγους, η Οδέσους προτείνει το λογισμικό Veesion, έναν χειριστή βίντεο 24/7 που βιντεοσκοπεί χωρίς διαλείμματα ή διακοπές. Η λύση είναι πλήρως συμβατή με τη νομοθεσία GDPR και μπορεί συνδεθεί εύκολα σε μια υφιστάμενη υποδομή CCTV, χωρίς την ανάγκη πρόσθετης επένδυσης σε κάμερες ή NVR.

Πώς λειτουργεί;

To λογισμικό Veesion είναι εύκολο στη χρήση του ακόμα και από ανειδίκευτο προσωπικό. Οι εξουσιοδοτημένοι χρήστες λαμβάνουν ειδοποίηση στο κινητό τους, στην οποία μπορούν να δουν ένα κλιπ μικρής διάρκειας με την ύποπτη κίνηση και να κρίνουν αν πρέπει να παρέμβουν για την αντιμετώπιση του περιστατικού. Είναι σε θέση να αναγνωρίσει πολλούς διαφορετικούς τύπους ύποπτων κινήσεων και μπορεί να δημιουργήσει τις ανάλογες ειδοποιήσεις. Οι τυπικές συμπεριφορές που έχει προγραμματιστεί να αναζητά το σύστημα περιγράφονται παραπάνω. Μπορεί επίσης να εντοπίσει και να φιλτράρει μη ύποπτες χειρονομίες, όπως αντικείμενα που τοποθετούνται σε καλάθια αγορών ή υπαλλήλους που καθαρίζουν ή ανεφοδιάζουν ράφια και το σύστημα μπορεί να προγραμματιστεί, ώστε να αναγνωρίζει συγκεκριμένες συνθήκες, όπως στολές προσωπικού, προκειμένου να ελαχιστοποιούνται οι ψευδώς θετικές ειδοποιήσεις.

Η μεθοδολογία στην οποία στηρίζεται αποτελείται από τα παρακάτω βήματα:

Ανάλυση: Συνεχής ανάλυση όλων των ροών βίντεο παράλληλα.

Εντοπισμός: Ανίχνευση χειρονομιών που σχετίζονται με κλοπή.

Λήψη απόφασης: Μετάδοση στο προσωπικό ασφαλείας μιας ακολουθίας βίντεο που επισημαίνει την ανιχνευμένη χειρονομία.

Ενέργεια: Επιβεβαίωση κλοπής και επέμβαση από την ασφάλεια.

Ανάλυση κινήσεων και συμπεριφοράς.

Η λύση συνίσταται για:

• Σούπερ Μάρκετ.

• Καταστήματα Λιανικής.

• Φαρμακεία.

• Καταστήματα Μεγάλων Επιφανειών.

Ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Checkpoint Systems έχει στο ενεργητικό της περισσότερες από 9.000 εγκαταστάσεις αντικλεπτικών συστημάτων για την λιανική. Επιπροσθέτως η Οδέσους ΑΕ παρέχει λύσεις διαχείρισης χώρων στάθμευσης σε κτίρια γραφείων, εμπορικά κέντρα, χώρους ψυχαγωγίας, σούπερ μάρκετ, ξενοδοχεία & νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα.

https://www.youtube.com/watch?v=R0D8uZZFwSM

Τεύχος 234

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ