Skip to main content
10 April 2023 06:58

Ειδικά σχεδιασμένοι προβολείς από τη ViewSonic 

Η ViewSonic Corp., κατασκευάστρια εταιρεία λύσεων απεικόνισης, παρουσιάζει τους πρώτους “Designed for Xbox” προβολείς στον κόσμο. Οι νέοι X1-4K και short throw X2-4K LED προβολείς αποδίδουν εύκολα, 4K UHD γραφικά σε μεγάλη οθόνη 100” σε συνδυασμό με ένα θεατρικού επιπέδου ήχο, χάρη στα ηχεία Harman Kardon. 

«Η ViewSonic προσπαθεί πάντα να προσφέρει τις πιο καινοτόμες λύσεις, εστιάζοντας στον τελικό χρήστη, ώστε εκείνος να απολαμβάνει την καλύτερη δυνατή οπτικοακουστική εμπειρία. Πέρα από το γεγονός ότι είμαστε η πρώτη εταιρεία προβολέων στον κόσμο που έλαβε πιστοποίηση -από τον TÜV SÜD- χαμηλής εκπομπής μπλε φωτός για την προστασία των ματιών, τώρα λανσάρουμε και τον πρώτο προβολέα ‘Designed for Xbox’ στην αγορά», δήλωσε ο Dean Tsai, General Manager of Projector & LED Display Business Unit της ViewSonic. 

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με τη Microsoft για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία gaming σε όλους τους Xbox gamers με τους τελευταίους προβολείς LED της σειράς X. Θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε στην τεχνολογία των προβολέων μας, ώστε να αναβαθμίσουμε την εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας για όλους», κατέληξε. 

Οι προβολείς LED X1-4K και X2-4K προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία με Xbox games, ενώ φέρουν μαύρο και πράσινο χρώμα, παραπέμποντας στη σχεδίαση του Xbox Series X. Διαθέτουν επίσης έναν αποκλειστικό συνδυασμό ανάλυσης και ρυθμού ανανέωσης ειδικά για το Xbox, καθώς και ultra-fast input 4,2 ms και ρυθμός ανανέωσης 240 Hz του προβολέα, διασφαλίζοντας ότι όλοι μπορούν να απολαμβάνουν απίστευτα ομαλό gameplay. 

Πέρα από το γρήγορο gaming, διαθέτουν εύχρηστες λειτουργίες για ψυχαγωγία στη στιγμή. Είναι συμβατοί με το CEC (έλεγχος ηλεκτρονικών καταναλωτικών ειδών) του Xbox, που σημαίνει ότι όταν η κονσόλα τίθεται σε λειτουργία, ο προβολέας ενεργοποιείται ταυτόχρονα. 

Επιπλέον, όταν η κονσόλα είναι συνδεδεμένη μέσω HDMI 2, ο προβολέας μεταβαίνει αυτόματα σε λειτουργία gaming, παρέχοντας τα καλύτερα γραφικά με βελτιωμένα χρώματα. 

Οι X1-4K και X2-4K προσφέρουν μια συνολική οπτικοακουστική «πανδαισία», χάρη στην ανάλυση 4K HDR και τα ηχεία Harman Kardon. Αξιοποιώντας την τεχνολογία LED 3ης γενιάς, παρέχουν βελτιωμένη φωτεινότητα 2.900 Lumen, εξασφαλίζοντας κρυστάλλινες εικόνες σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Υπόσχονται χαμηλό κόστος συντήρησης, λόγω της συνολικής διάρκειας ζωής 30.000 ωρών. Επιπλέον, ως η πρώτη μάρκα προβολέων στον κόσμο που έλαβε την πιστοποίηση Low Blue Light του TÜV SÜD, διασφαλίζουν άνετη θέαση για ώρες, χωρίς να καταπονούνται τα μάτια του χρήστη. 

Επιπλέον, οι συγκεκριμένοι προβολείς προσφέρουν μεγάλη ευελιξία εγκατάστασης για χώρους διαφορετικών μεγεθών και τρόπων διακόσμησης. Ο X1-4K, με το τυπικό throw ratio, προορίζεται κυρίως για τοποθέτηση στην οροφή, διατηρώντας το δάπεδο χωρίς περιττά εμπόδια. Από την άλλη, ο short throw X2-4K μπορεί να στηθεί άνετα πάνω σε ένα τραπεζάκι σαλονιού, ώστε να προβάλει μια ευρεία οθόνη από απόσταση μόλις 1,5 μέτρων. 

Τέλος, οι προβολείς δεν χρειάζεται να εγκατασταθούν σε κάποιο κεντρικό σημείο, λόγω των δυνατοτήτων τους για οριζόντιο/κάθετο keystone και 4 διαφορετικές γωνίες προσαρμογής. Το γεγονός αυτό επιτρέπει στους χρήστες να απολαμβάνουν τέλεια προσαρμοσμένες εικόνες από πλευρική προβολή χωρίς να χρειάζεται να αλλάξουν διάταξη στα έπιπλα. Αυτές οι εύκολες δυνατότητες ρύθμισης τους καθιστούν ιδανική επιλογή για τη δημιουργία μίας καθηλωτικής αίθουσας gaming ή κινηματογράφου στο σπίτι. 

Τεύχος 265

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ