Skip to main content
28 November 2022 07:53

Δυσοίωνες προβλέψεις για την κρίση των Big Tech

Η πτωτική τάση των τεχνολογικών κολοσσών αναγκάζει όλο και περισσότερους ειδήμονες της τεχνολογίας και της επιχειρηματικότητας να τοποθετηθούν πάνω στις εξελίξεις.

Η πιο πρόσφατη παρέμβαση ήρθε από τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία, Doug Leone, πρώην διευθύνοντα εταίρο της Sequoia Capital, ο οποίος δεν εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος δηλώνοντας πως το σημερινό «τεχνολογικό ναυάγιο δεν πρόκειται να εξαφανιστεί σύντομα».

«Η κατάσταση σήμερα είναι πιο δύσκολη τόσο από το 2008, που ήταν πραγματικά μια κρίση προστατευμένων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, όσο και από το 2000, που ήταν μια προστατευμένη τεχνολογική κρίση», συνέχισε από το βήμα του συνεδρίου Slush, που πραγματοποιήθηκε στο Ελσίνκι.

«Εδώ, έχουμε μια παγκόσμια κρίση. Παρακολουθούμε τα επιτόκια σε όλο τον κόσμο να αυξάνονται, οι καταναλωτές παγκοσμίως αρχίζουν να ξεμένουν από χρήματα, η ενεργειακή κρίση είναι παρούσα και έπειτα, έχουμε και όλα τα ζητήματα των γεωπολιτικών προκλήσεων», κατέληξε.

Κλείνοντας με έναν πιο αισιόδοξο τόνο πάντως, ο Leone, απευθυνόμενος στους νέους επαγγελματίες του κλάδου διατύπωσε την άποψη πως αναμένεται να πάρουν «τα καλύτερα μαθήματα» από ποτέ, εξαιτίας των μεγάλων και συνεχιζόμενων προκλήσεων της εποχής.

Τεύχος 181

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ