Skip to main content
4 September 2023 06:58

Διαχωρίζεται το Teams από το Office  

Η Microsoft θα επιτρέψει στους επιχειρηματικούς πελάτες της στην Ευρώπη να αγοράζουν την εφαρμογή βίντεο και συνομιλίας Teams ξεχωριστά από το λογισμικό Office, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωσή της, ένα μήνα μετά την έναρξη έρευνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία σχετικά με την ομαδοποίηση των προϊόντων από την εταιρεία. 

Η αλλαγή θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Οκτωβρίου, επηρεάζοντας τους επιχειρηματικούς πελάτες στην ΕΕ και σε άλλες τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες που χρησιμοποιούν τις σουίτες Microsoft 365 και Office 365. 

Η Microsoft (MSFT) θα διευκολύνει επίσης άλλες εταιρείες, για παράδειγμα, τη Zoom και τη Slack – η οποία ανήκει στη Salesforce – να ενσωματώσουν τα προϊόντα τους στο Microsoft 365, τη νέα ονομασία του Office 365. 

«Πιστεύουμε ότι αυτές οι αλλαγές εξισορροπούν τα συμφέροντα των ανταγωνιστών μας με εκείνα των Ευρωπαίων επιχειρηματικών πελατών, παρέχοντάς τους πρόσβαση στις καλύτερες δυνατές λύσεις σε ανταγωνιστικές τιμές», ανέφερε η Nanna-Louise Linde, αντιπρόεδρος της εταιρείας για τις ευρωπαϊκές κυβερνητικές υποθέσεις, σε ανάρτηση στο blog. 

Η Microsoft θα συνεχίσει να συμμετέχει στην έρευνα και «παραμένει ανοιχτή στη διερεύνηση ρεαλιστικών λύσεων που θα ωφελήσουν τόσο τους πελάτες όσο και τους προγραμματιστές στην Ευρώπη», πρόσθεσε η ίδια. 

Η εταιρεία θα χρεώνει τους «βασικούς εταιρικούς πελάτες» 2 ευρώ (2,2 δολάρια) λιγότερα τον μήνα για το Microsoft 365 και το Office 365, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων το Word, το Excel και το Outlook, χωρίς τη δημοφιλή εφαρμογή Teams. 

Οι νέοι πελάτες στην Ευρώπη θα μπορούν να αγοράσουν το Teams, γνωστό για τη λειτουργία βιντεοδιάσκεψης, ξεχωριστά για 5 ευρώ (5,4 δολάρια) τον μήνα. «Οι υφιστάμενοι εταιρικοί πελάτες που έχουν ήδη μια σουίτα με Teams, μπορούν να επιλέξουν να παραμείνουν με την τρέχουσα σουίτα παραγωγικότητας ή να μεταβούν σε μια σουίτα χωρίς Teams», δήλωσε η Linde. Η ΕΕ ξεκίνησε τη διερεύνηση πιθανών αντιανταγωνιστικών πρακτικών της Microsoft μετά από καταγγελία της Slack το 2020, η οποία ισχυρίστηκε ότι η Microsoft συνέδεσε παράνομα το Teams με το κυρίαρχο λογισμικό της για τον χώρο εργασίας. 

Τεύχος 341

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ