Skip to main content
29 November 2023 07:52

Διακρίσεις για τον Όμιλο ΟΤΕ

Ο Όμιλος ΟΤΕ ανακοίνωσε πως έλαβε δεκαοχτώ διακρίσεις στα HR Awards 2023, τον θεσμό που επιβραβεύει τις καινοτόμες πρωτοβουλίες και πρακτικές των ομάδων διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού στις επιχειρήσεις, μεταξύ αυτών και την κορυφαία διάκριση HR Team of the year, για την ομάδα ανθρώπινου δυναμικού του.

Σε ανακοίνωσή του, ο Όμιλος ΟΤΕ δήλωσε πως η ανάπτυξη των ανθρώπων του αποτελεί προτεραιότητα. Ειδικά για τα στελέχη με θέση ευθύνης, φροντίζει για την ενδυνάμωσή τους, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να κινητοποιούν τις ομάδες τους και να ενισχύουν την αποτελεσματικότητά τους. Στο πλαίσιο αυτό, το έργο Coach for Growth έλαβε Gold βραβείο. Αντίστοιχα, για τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, ο ΟΤΕ έχει σχεδιάσει ειδικές ακαδημίες up-skilling & re-skilling, στοχεύοντας στη διατήρηση του υψηλού επιπέδου εμπειρίας που απολαμβάνουν οι πελάτες του. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν η CTS Academy for the future, για τους τεχνικούς πεδίου που απέσπασε ασημένια διάκριση, αλλά και η Retail Academy COSMOTE-GERMANOS, για τους ανθρώπους των καταστημάτων, που έλαβε bronze διάκριση.

Αποτελώντας διαχρονικά πρωτοπόρο σε θέματα εκπαίδευσης, ο Όμιλος ΟΤΕ δημιούργησε ένα εκπαιδευτικό Escape Room, το Space Arena, όπου οι άνθρωποι των καταστημάτων Cosmote & Γερμανός αναπτύσσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους με βιωματικό τρόπο, μέσα από μία σειρά από γρίφους που σχετίζονται με την εξυπηρέτηση των πελατών, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του Ομίλου. Το Space Arena έλαβε bronze διάκριση.

Ο Όμιλος ΟΤΕ έχει αναπτύξει στοχευμένες στρατηγικές Recruitment & Talent Acquisition, με έμφαση στην κάλυψη των θέσεων που απαιτούν γνώσεις νέων τεχνολογιών. Για τη στρατηγική αυτή, ο Όμιλος ΟΤΕ έλαβε bronze διάκριση.

Παράλληλα, για να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες προσλήψεων στα contact centers της θυγατρικής εταιρείας COSMOTE e-Value, προχώρησε σε προσλήψεις και σε πόλεις όπου δεν διαθέτει κτιριακές εγκαταστάσεις. Οι άνθρωποι εργάζονται αποκλειστικά από το σπίτι, παραμένοντας στον τόπο τους και ενισχύοντας την τοπική οικονομία. Για το συγκεκριμένο έργο, ο Όμιλος ΟΤΕ απέσπασε χρυσή διάκριση στα HR Awards 2023.

Τεύχος 403

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ