Skip to main content
15 June 2023 06:57

Διακοπή λειτουργία της AWS

Του Χρίστου Κρανάκη

Η Amazon Web Services αντιμετώπισε μια εκτεταμένη διακοπή λειτουργίας την Τρίτη, 13 Ιουνίου, η οποία «μαύρισε» τους ιστότοπους πολλών συνεργατών της.

Παρότι η εταιρεία ανέφερε ότι το πρόβλημα επιλύθηκε σε μεγάλο βαθμό, ο συνολικός χρόνος διακοπής διήρκεσε περίπου δύο ώρες.

Το site της AWS έγραψε: «Οι ομάδες μηχανικών μας ασχολήθηκαν αμέσως και άρχισαν να ερευνούν το πρόβλημα. Γρήγορα περιορίσαμε τη βασική αιτία σε ένα πρόβλημα με ένα υποσύστημα που είναι υπεύθυνο για τη διαχείριση της χωρητικότητας για το AWS Lambda, το οποίο προκάλεσε σφάλματα απευθείας στους πελάτες».

Το AWS Lambda είναι μια υπηρεσία που επιτρέπει στους πελάτες να εκτελούν προγράμματα υπολογιστών χωρίς να χρειάζεται να διαχειρίζονται υποκείμενους διακομιστές, σύμφωνα με το Reuters. Η εκτεταμένη διακοπή λειτουργίας επηρέασε πολλούς ιστότοπους σε όλο το διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων ειδησεογραφικών ιστότοπων μέσων ενημέρωσης, όπως το Associated Press και η Boston Globe. Μάλιστα, το AP ανέφερε ότι το ίδιο και ορισμένοι άλλοι εκδότες δεν μπόρεσαν να λειτουργήσουν τις ιστοσελίδες τους την ώρα που ο πρώην πρόεδρος Donald Trump παραπέμφθηκε σε δικαστήριο του Μαϊάμι. Ακόμα, μπλοκαρίστηκαν οι διαδικτυακές υπηρεσίες σε μεγάλες αλυσίδες φαγητού, όπως τα McDonalds, τα Burger King και το Taco Bell. Μια παρόμοια διακοπή είχε πλήξει την AWS τον Δεκέμβριο του 2021, ακριβώς την ώρα που οι πελάτες της Amazon ανέβαζαν τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους.

Τεύχος 306

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ