Skip to main content
29 August 2022 06:49

Διαθέσιμο το Samsung Internet 19.0 Beta

Το Samsung Internet 19.0 beta παρέχει νέες ισχυρές λειτουργίες που βοηθούν στην προστασία των χρηστών από τις διαδικτυακές απειλές των trackers και κάνει την εμπειρία πλοήγησης πιο βολική από ποτέ.

Το Samsung Internet 18.0 έφερε βελτιώσεις στη λειτουργία smart anti-tracking, συμβάλλοντας στην αποτροπή των cross-site trackers που χρησιμοποιούν τεχνικές για να παρακάμψουν τον αποκλεισμό tracker. Αυτό το Smart anti-tracking απέτρεψε τους trackers από τη χρήση προηγμένων τεχνικών ανακατεύθυνσης, όπως η απόκρυψη του Canonical Name (CNAME) ή την τεχνική delayed bounce για τη συλλογή δεδομένων χρήστη.

Το ενισχυμένο, έξυπνο σύστημα anti-tracking στοχεύει στον εντοπισμό των domains που συνεργάζονται με διαβαθμισμένους trackers και στην άμεση εφαρμογή προστασίας.

Η βελτιωμένη λειτουργία ανίχνευσης phishing (lookalike phishing) έχει σχεδιαστεί για να προειδοποιεί τους χρήστες, όταν πλοηγούνται άθελά τους σε έναν ιστότοπο που θεωρούσαν ως αξιόπιστο, ότι είναι παραπλανητικός που χρησιμοποιεί μια παρόμοια διεύθυνση.

Το Samsung Internet 19.0 beta βοηθά τους χρήστες να ελέγχουν εύκολα την προστασία τους από την παρακολούθηση με τη νέα λειτουργία Privacy Info. Πατώντας απλώς το εικονίδιο κλειδώματος στη γραμμή διευθύνσεων, οι χρήστες μπορούν να επαληθεύσουν πόσο ασφαλής είναι η σύνδεσή τους με τον ιστότοπο, να δουν πόσοι ανιχνευτές έχουν αποκλειστεί, να ελέγξουν και να διαγράψουν τα cookies και να επιτρέψουν ή να αποκλείσουν άμεσα τα δικαιώματα για την τοποθεσία, την κάμερα και το μικρόφωνο.

Η πλοήγηση στο Internet της Samsung έγινε απλούστερη στην έκδοση 18.0, η οποία εισήγαγε την εξαγωγή κειμένου από εικόνες ιστοσελίδων και παρουσίασε την κάτω γραμμή εργαλείων για πρώτη φορά στη σειρά Samsung Galaxy Z Fold.

Οι χρήστες του Samsung Internet μπορούν, επίσης, να συγχρονίσουν τους σελιδοδείκτες τους από το πρόγραμμα περιήγησης Chrome του υπολογιστή, με το πρόγραμμα περιήγησης Samsung Internet για κινητά, ενεργοποιώντας την επέκταση Chrome Extension του Samsung Internet.

Τεύχος 117

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ