Skip to main content
12 December 2023 07:49

Διαγωνισμός για το δίκτυο HellasQC

Της Ελένης Μιχαηλίδου

Το ΕΔΥΤΕ διακηρύσσει ανοικτό διαγωνισμό, άνω των ορίων σε τέσσερα τμήματα με τίτλο Προμήθεια κβαντικού εξοπλισμού για το Εθνικό Δίκτυο Κβαντικών Υποδομών HellasQCI. Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι:

• Η προμήθεια δύο πηγών παραγωγής σύμπλεκτων φωτονίων για την πραγματοποίηση των δοκιμών χρήσης του εθνικού δικτύου κβαντικών υποδομών HellasQCI.

• Η προμήθεια δεκαέξι ανιχνευτών μοναδικών φωτονίων τεχνολογίας υπεραγώγιμων νανοκαλωδίων για την πραγματοποίηση των δοκιμών χρήσης του εθνικού δικτύου κβαντικών υποδομών HellasQCI.

• Η προμήθεια εννέα τεχνολογικά ώριμων συστημάτων διανομής κβαντικών κλειδιών με χρήση τεχνολογίας κωδικοποίησης της κβαντικής πληροφορίας στο πεδίο της φάσης ή/και της χρονοθυρίδας και δυνατότητα κάλυψης μεγάλων αποστάσεων, για να εξοπλίσουν τον κορμό του εθνικού δικτύου κβαντικών υποδομών επικοινωνίας HellasQCI.

• Η προμήθεια δύο συστημάτων διανομής κβαντικών κλειδιών που αφορούν στη χρήση τεχνολογίας κωδικοποίησης της κβαντικής πληροφορίας στο πεδίο της πόλωσης για την πραγματοποίηση των δοκιμών χρήσης του εθνικού δικτύου κβαντικών υποδομών HellasQCI, καθώς και για τον έλεγχο συμβατότητας της τεχνολογίας αυτής με τα συστήματα που θα εξοπλίσουν τον κορμό του εθνικού δικτύου κβαντικών υποδομών HellasQCI.

Η εκτιμώμενη αξία του έργου ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 3.455.880 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών ορίζεται η Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 12:00. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις προσφορές τους ηλεκτρονικά μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ.

Τεύχος 412

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ