Skip to main content
28 March 2023 07:50

Διαγωνισμός για τη ψηφιακή αναβάθμιση των ακαδημαϊκών ταυτοτήτων

Της Αφροδίτης Μπαλίδου

Το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ – GRNET) διακηρύσσει ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό άνω των ορίων με αντικείμενο τις «Ακαδημαϊκές ταυτότητες καθηγητών, ερευνητών και προσωπικού», στο πλαίσιο του Υποέργου 2 της πράξης «Επέκταση Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Απόκτησης Ακαδημαϊκής Ταυτότητας».

Το chip που φέρουν οι ακαδημαϊκές ταυτότητες του προσωπικού θα πρέπει να αναβαθμιστεί προκειμένου να προσαρμοστεί στους σύγχρονους κανονισμούς ασφαλείας και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση εγκεκριμένων ψηφιακών πιστοποιητικών για αναγνωρισμένη ψηφιακή υπογραφή. Αυτή η προοπτική συνεπάγεται την ανάγκη αντικατάστασης των ακαδημαϊκών ταυτοτήτων που έχουν ήδη εκδοθεί για το προσωπικό της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας. Αντικείμενο, λοιπόν, της σύμβασης είναι:

• Η παραγωγή-εκτύπωση των ακαδημαϊκών ταυτοτήτων για καθηγητές, ερευνητές και λοιπό προσωπικό.

• Η παραγωγή-εκτύπωση των ακαδημαϊκών ταυτοτήτων για επισκέπτες.

• Η φυσική και λογική προσωποποίησή τους.

• Η συσκευασία και η παράδοσή τους στα αρμόδια γραφεία παράδοσης των Ιδρυμάτων (με επιβεβαίωση), μαζί με κατάλληλο αναγνώστη/εγγραφέα έξυπνης κάρτας.

• Η προμήθεια αναγνωστών/εγγραφέων έξυπνων καρτών.

O ανάδοχος υποχρεούται για την άμεση παραγωγή των ακαδημαϊκών ταυτοτήτων και την παράδοσή τους στα αρμόδια γραφεία των Ιδρυμάτων, σε οποιοδήποτε πόλη της ελληνικής επικράτειας υφίσταται Ίδρυμα (Πανεπιστήμιο, Ερευνητικό Κέντρο). Προβλέπεται, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της ΕΔΥΤΕ, ότι θα εκτυπωθούν και θα παραδοθούν 30.000 ακαδημαϊκές ταυτότητες καθηγητών, ερευνητών και λοιπού προσωπικού και 10.000 ακαδημαϊκές ταυτότητες επισκεπτών σε μορφή έξυπνης κάρτας και 30.000 αναγνώστες/εγγραφείς έξυπνων καρτών σε καθηγητές και λοιπό προσωπικό.

Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο συνολικό ποσό – συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%- των 2.170.000 ευρώ (προϋπολογισμός χωρίς ΦΠΑ: 1.750.000 ευρώ, ΦΠΑ: 420.000 ευρώ) και φορέας χρηματοδότησης είναι το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Οι προσφορές υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ. Η καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των προσφορών είναι η Τετάρτη, 26 Απριλίου 2023 και ώρα 12:00.

Τεύχος 256

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ