Skip to main content
29 March 2024 07:42

Διαγωνισμός για τα συστήματα πληροφοριών του ΥπΕξ

Η Κοινωνία της Πληροφορίας ανακοινώνει ηλεκτρονικό διεθνή ανοικτό άνω των ορίων διαγωνισμό – με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας-τιμής – με τίτλο Ανασχεδιασμός των διαδικασιών διαχείρισης της ασφάλειας των συστημάτων πληροφοριών του ΥπΕξ, με βάση διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα και βέλτιστες πρακτικές.

Όσο ταχύτερα εξαπλώνεται ο ψηφιακός κόσμος σε κάθε έκφανση της καθημερινής οικονομικής και κοινωνικής ζωής, τόσο εκτίθεται και σε κακόβουλες και παράνομες ενέργειες. Ο κάθε οργανισμός οφείλει να εξασφαλίσει την προστασία των πληροφοριών που διαχειρίζεται, ανάλογα με τη σημασία και την κρισιμότητά τους, ιδιαίτερα δε το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο ενδεχομένως να αποτελεί τον κυριότερο στόχο κακόβουλων ενεργειών και η παράμετρος ασφάλεια είναι εξαιρετικά σημαντική. Επιπλέον, στο στρατηγικό σχέδιο του Υπουργείου Εξωτερικών 2023-2026, αναδεικνύεται ως στόχος η ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, η αναβάθμιση δομών και ο εκσυγχρονισμός της λειτουργίας του Υπουργείου Εξωτερικών.

Αντικείμενο του διαγωνισμού αποτελεί η επίτευξη των παραπάνω στόχων, καθώς και η διαρκής προσαρμογή στα νέα διεθνή δεδομένα, διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό την ανθεκτικότητα της εξωτερικής πολιτικής απέναντι στις προκλήσεις των καιρών, προϋποθέτουν μαζί με άλλα μία στρατηγική αναδιοργάνωσης των διαδικασιών διαχείρισης της ασφάλειας των συστημάτων πληροφοριών του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 403.225,80 ευρώ μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Η εκτιμώμενη αξία με ΦΠΑ ανέρχεται στο ποσό των 500.000 ευρώ.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών είναι η Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14:00.

ΤΕΥΧΟΣ 478

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ