Skip to main content
5 March 2024 07:47

Διαγωνισμός για διασύνδεση με Data Center

H ΚτΠ διενεργεί ηλεκτρονικό διαγωνισμό για το έργο: «Υλοποίηση Διασύνδεσης Υψηλής Χωρητικότητας ΕΔΤ με Κέντρα Δεδομένων Διεθνών Παρόχων Υπηρεσιών Νέφους», του έργου ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ.

Αντικείμενο του έργου είναι η παροχή αναβαθμισμένων διασυνδέσεων του Εθνικού Δικτύου Τηλεπικοινωνιών (ΕΔΤ) με Κέντρα Δεδομένων (Data Centres – DC) διεθνών παρόχων υπηρεσιών νέφους (Cloud Services Providers) όπως, ενδεικτικά αλλά όχι αποκλειστικά, αναφέρονται τα Microsoft Azure , Google Gloud, Oracle Cloud, AWS και IBM Cloud που θα χρησιμοποιούνται από το Δίκτυο Δημόσιου Τομέα (ΔΔΤ) και ειδικότερα από την ΓΓΠΣΔΔ, ως επέκταση της υφιστάμενης υποδομής της. Ειδικότερα, απαιτείται διασύνδεση με το κέντρο Δεδομένων της υπηρεσίας Microsoft Azure στην τοποθεσία Western Europe (Netherlands) καθώς εκεί συγκεντρώνεται σχεδόν αποκλειστικά ο όγκος των πόρων Δημόσιου Υπολογιστικού Νέφους που χρησιμοποιείται από το Δίκτυο Δημοσίου Τομέα (ΔΔΤ) και από την ΓΓΠΣΔΔ, διασύνδεση με το αντίστοιχο κέντρο δεδομένων του Oracle Cloud στην Φρανκφούρτη καθώς και μέριμνα για δυνητική μελλοντική επέκταση της συνδεσιμότητας σε άλλα κέντρα δεδομένων που μπορεί να προκύψουν χωρίς να πρέπει να γίνει ο συνολικός σχεδιασμός εκ του μηδενός.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του συστήματος.

Ως καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης προσφορών ορίζεται η 1η Απριλίου του 2024, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου (μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) ανέρχεται στα 720.200 ευρώ.

Τεύχος 462

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ