Skip to main content
6 March 2024 07:55

Γιατί πέφτουν οι πωλήσεις του iPhone στην Κίνα

Η αγορά κινητής τηλεφωνίας της Κίνας συρρικνώθηκε κατά 7% τις πρώτες εβδομάδες του τρέχοντος έτους και το μεγαλύτερο «κομμάτι της πίτας» πήγε στην Vivo με έδρα την Dongguan σύμφωνα με έκθεση της Counterpoint. Για να τονώσει τη ζήτηση, η Apple έκανε σπάνιες εκπτώσεις στο διαδικτυακό της κατάστημα τον Ιανουάριο και οι διαδικτυακοί μεταπωλητές μειώνουν τώρα τις τιμές έως και 180 δολάρια.

Οι μετοχές της Apple έχουν υποχωρήσει κατά 9% από την αρχή του έτους όταν έχασε τον τίτλο της πολυτιμότερης εταιρείας στον κόσμο από τη Microsoft.  Την Τρίτη, ο συνεργάτης συναρμολόγησης iPhone Hon Hai Precision Industry Co. ανακοίνωσε πτώση 18% στις πωλήσεις τους δύο πρώτους μήνες του έτους. Το κινητό τηλέφωνο αντιπροσωπεύει πάνω από το ήμισυ των πωλήσεων της Apple και σημαντικό μέρος των εσόδων της ταϊβανέζικης εταιρείας.

Η Huawei Technologies φαίνεται πως αναδεικνύεται σε «αγκάθι» για την Apple χάριν στο εκπληκτικό ντεμπούτο των εγχώριων συσκευών Mate 60 Pro, το οποίο προκάλεσε ένα μεγάλο κύμα αγορών. Συγκεκριμένα, η Huawei εκτοξεύτηκε σε μερίδιο αγοράς 16,5% στην Κίνα τις πρώτες έξι εβδομάδες, από 9,4%! Η εταιρεία που αποσχίστηκε από τη Huawei το 2020, η Honor Device, ήταν ο μόνος άλλος μεγάλος κατασκευαστής που παρουσίασε αύξηση των πωλήσεων ανά μονάδα, κατά 2%. Η Apple έπεσε κάτω από το 16% του μεριδίου αγοράς, από 19% πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Τεύχος 463

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ