Skip to main content
22 March 2024 07:59

Βελτιωμένα τα νέα laptops της Lenovo

Τα νέα laptops αποτελούν απόδειξη της δέσμευσης της Lenovo για καινοτομία και βιωσιμότητα, και προσφέρουν  χαρακτηριστικά όπως: βελτιωμένη δυνατότητα επισκευής, περισσότερα ανακυκλωμένα υλικά, αποτελεσματική διαχείριση ενέργειας και ισχυρές δυνατότητες επεξεργασίας, με ενσωματωμένη ασφάλεια και διαχειρισιμότητα.

Η νέα σειρά ThinkPad L και η σειρά X13 της Lenovo προσφέρουν νέα, καινοτόμα χαρακτηριστικά που στοχεύουν στη βελτίωση της εμπειρίας χρήστη. Τα νέα μοντέλα είναι διαθέσιμα σε συσκευές 13-ιντσών ή 13 ιντσών 2-σε-1 και 14 ιντσών, με νέες οθόνες 16 ιντσών στο ThinkPad L16 – ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες όσων χρειάζονται φορητότητα χωρίς συμβιβασμούς στην απόδοση. Παράλληλα, είναι εξοπλισμένα με προαιρετική κάμερα υψηλότερης ανάλυσης 5MP, για να προσφέρουν στους χρήστες βελτιωμένες δυνατότητες τηλεδιάσκεψης και δημιουργίας περιεχομένου. Οι οθόνες αναλογίας 16:10 έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν μια καθηλωτική εμπειρία θέασης για βέλτιστη παραγωγικότητα και με υποστήριξη έως 64 GB RAM1, αυτά τα laptops υπόσχονται απρόσκοπτη εκτέλεση πολλαπλών εργασιών και βελτιωμένη απόδοση. Τα εξελεγμένα θερμικά συστήματα αερισμού στο πίσω μέρος των συσκευών εξασφαλίζουν αποτελεσματική ψύξη για παρατεταμένη χρήση, ενώ σε επιλεγμένα μοντέλα2,  προσφέρουν υποστήριξη έως και Wi-Fi 7 και 4G LTE ή 5G sub6, βελτιώνοντας έτσι τις επιλογές συνδεσιμότητας. Τα νέα laptops τροφοδοτούνται από επεξεργαστές Intel CoreUltra με επεξεργαστές Intel vPro ή AMD Ryzen PRO 7030 Series στο ThinkPad L14 Gen 5 και το L16 Gen 1 και έχουν σχεδιαστεί για να εκτελούν βέλτιστα τα Windows 11.

Βιωσιμότητα και Προσβασιμότητα Πέρα από Υλικά

Οι επαγγελματικοί φορητοί υπολογιστές επόμενης γενιάς πρέπει να παρέχουν βελτιωμένες εμπειρίες χρήστη, ενώ παράλληλα να κάνουν ουσιαστικά βήματα προς μια κυκλική οικονομία. Η Lenovo για να βοηθήσει στη μείωση εκπομπών άνθρακα του ίδιου του Ομίλου, αλλά και να βοηθήσει τους πελάτες της να πετύχουν τους δικούς τους στόχους βιωσιμότητας, έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο σε αυτόν τον τομέα μέσω της ανάπτυξης καινοτόμων αλυσίδων εφοδιασμού, υπηρεσιών, σχεδιασμού προϊόντων και υλικών. Τα νέα laptops ThinkPad της Lenovo ενσωματώνουν περαιτέρω αυτή τη δέσμευση, βελτιώνοντας τη δυνατότητα  επισκευής για τη μείωση των ηλεκτρονικών απορριμμάτων, ενώ παράλληλα προσφέρουν τη νέα τεχνολογία από το 3M4 που βελτιώνει τη φωτεινότητα της οθόνης και μειώνει την κατανάλωση ενέργειας. Προσφέρουν επίσης νέες σημάνσεις αφής για μια πιο συμπεριληπτική εμπειρία πελάτη.

Neural Processing Units (NPU) για Βελτιωμένες Δυνατότητες AI

Οι επεξεργαστές Intel Core Ultra που περιλαμβάνονται στη σειρά ThinkPad L και τη σειρά X13 αλλάζουν τα δεδομένα για χρήστες που θέλουν να αξιοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη στην εργασία τους. Οι NPU είναι εξειδικευμένοι επεξεργαστές που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για εργασίες AI8, όπως η αναγνώριση εικόνας, η επεξεργασία φυσικής γλώσσας και η μηχανική εκμάθηση. Μεταφορτώνοντας αυτές τις εργασίες σε ειδικό hardware, οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν βελτιωμένη απόδοση, μειωμένη κατανάλωση ενέργειας και μεγαλύτερες υπολογιστικές ταχύτητες.

Το Intel Core Ultra υποστηρίζει περισσότερες από εκατό εφαρμογές8 για AI, στις όποιες περιλαμβάνονται εφαρμογές όπως το Zoom, το Microsoft Teams, το Adobe Lightroom και τα Studio Effects που είναι όλα βελτιστοποιημένα για να προσφέρουν μια ανώτερη εμπειρία χρήστη, με βασικά χαρακτηριστικά τη διαισθητική λειτουργία και τις δυναμικές δυνατότητες. Λειτουργίες όπως: πρόβλεψη κειμένου, μεταγραφή κειμένου συσκέψεων και περίληψη μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μαζί με εργαλεία ψηφιακού περιεχομένου, ενισχύουν την παραγωγικότητα, χωρίς να διακυβεύουν την απόδοση του συστήματος.

Τεύχος 474

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ