Skip to main content
25 January 2024 07:43

Βελτιστοποίηση των Data Centers με τις οδηγίες της SE

Η Schneider Electric ανακοίνωσε την κυκλοφορία του πρώτου εγχειριδίου στον κλάδο για την αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων σχεδιασμού φυσικών υποδομών για Data Centers προκειμένου να υποστηριχθεί η μετάβαση σε προγράμματα εργασίας με βάση την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Με τίτλο «Η εμφάνιση της Τεχνητής Νοημοσύνης: Προκλήσεις και κατευθύνσεις για το σχεδιασμό Data Centers» αυτό το πρωτοποριακό έγγραφο παρέχει πολύτιμες πληροφορίες και λειτουργεί ως ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τους οργανισμούς που επιδιώκουν να αξιοποιήσουν την Τεχνητή Νοημοσύνη στον μέγιστο δυνατό βαθμό στα Data Centers τους, συμπεριλαμβανομένης και μιας στρατηγικής των αναδυόμενων τεχνολογιών για την υποστήριξη υψηλού επιπέδου clusters Τεχνητής Νοημοσύνης στο μέλλον.

Πρωτοστατώντας στο μέλλον του σχεδιασμού των Data Centers: Οι όγκοι εργασίας τεχνητής νοημοσύνης αναμένεται να αυξηθούν με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 26-36% έως το 2028, οδηγώντας σε αυξημένη ζήτηση ισχύος στα υφιστάμενα και νέα Data Centers. Η εξυπηρέτηση αυτής της προβλεπόμενης ενεργειακής ζήτησης περιλαμβάνει διάφορες βασικές εκτιμήσεις που περιγράφονται μέσα στο εγχειρίδιο, το οποία αφορά στις τέσσερις κατηγορίες φυσικών υποδομών: Ισχύς, ψύξη, καμπίνες racks και εργαλεία λογισμικού. Σε μια εποχή όπου η Τεχνητή Νοημοσύνη αναδιαμορφώνει τους κλάδους και επαναπροσδιορίζει την ανταγωνιστικότητα, το πιο πρόσφατο εγχειρίδιο της Schneider Electric ανοίγει τον δρόμο στις επιχειρήσεις για τον σχεδιασμό Data Centers που δεν είναι απλώς ικανά να υποστηρίξουν την Τεχνητή Νοημοσύνη, αλλά την ενσωματώνουν πλήρως. Το εγχειρίδιο παρουσιάζει καινοτόμες έννοιες και βέλτιστες πρακτικές, τοποθετώντας τη Schneider Electric σε πρωτοποριακή θέση όσον αφορά στην εξέλιξη της υποδομής των Data Centers.

Ξεκλειδώνοντας την πλήρη δυναμική της Τεχνητής Νοημοσύνης: Το εγχειρίδιο AI-Ready Data Center της Schneider Electric διερευνά τις κρίσιμες αλληλεπιδράσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης και της υποδομής των Data Centers, εξετάζοντας βασικά ζητήματα, όπως:

• Καθοδήγηση σχετικά με τα τέσσερα βασικά χαρακτηριστικά και τις τάσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης που υποστηρίζουν τις προκλήσεις της φυσικής υποδομής σε θέματα ισχύος, ψύξης, καμπίνες racks και διαχείρισης λογισμικού.

• Συστάσεις για την αξιολόγηση και την υποστήριξη των ακραίων πυκνοτήτων ισχύος σε καμπίνες racks των διακομιστών Τεχνητής Νοημοσύνης.

• Καθοδήγηση για την επίτευξη επιτυχούς μετάβασης από την εναέρια ψύξη στην υγρή ψύξη για την υποστήριξη της αυξανόμενης θερμικής ισχύος σχεδιασμού (TDP) των φόρτων εργασίας Τεχνητής Νοημοσύνης.

• Προτεινόμενες προδιαγραφές σε καμπίνες racks για την καλύτερη φιλοξενία διακομιστών Τεχνητής Νοημοσύνης που απαιτούν υψηλή ισχύ, πολλαπλές σωληνώσεις ψύξης και μεγάλο αριθμό καλωδίων δικτύου.

• Καθοδήγηση σχετικά με τη χρήση λογισμικού διαχείρισης υποδομών Data Centers (DCIM), συστήματος διαχείρισης ηλεκτρικής ενέργειας (EPMS) και συστήματος διαχείρισης κτιρίων (BMS) για τη δημιουργία ψηφιακών διδύμων του κέντρου δεδομένων, των λειτουργιών και της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.

• Μελλοντικές προοπτικές αναδυόμενων τεχνολογιών και προσεγγίσεων σχεδιασμού που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της εξέλιξης της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Τεύχος 434

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ