Skip to main content
1 February 2024 07:47

Αύξηση κερδών και εσόδων για τη Microsoft

Αύξηση κερδών και εσόδων ανακοίνωσε η Microsoft για το τελευταίο τρίμηνο, με την εταιρεία να ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αναλυτών, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία.

Ειδικότερα, η Microsoft ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 21,9 δισ. δολ. ή 2,93 δολ. ανά μετοχή από 16,4 δισ. δολ. ή 2,20 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Τα κέρδη ανά μετοχή ξεπέρασαν τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών που ήταν στα 2,78 δολ. σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg.

Παράλληλα, τα έσοδα αυξήθηκαν 18% στα 62 δισ. δολ. το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου, ξεπερνώντας την εκτίμηση των αναλυτών για 61,1 δισ. δολ. σύμφωνα με τα στοιχεία του LSEG. Τα έσοδα στη μονάδα Intelligent Cloud αυξήθηκαν 20% στα 25,9 δισ. δολ., όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Τέλος, τα έσοδα στη μονάδα Azure Cloud Services αυξήθηκαν 30%, από ανάπτυξη 29% το προηγούμενο τρίμηνο και πάνω από την εκτίμηση των αναλυτών για αύξηση 28%.

«Έχουμε μετακινηθεί από το να μιλάμε για την τεχνητή νοημοσύνη (AI) στο να εφαρμόζουμε την AI σε μεγάλη κλίμακα», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Satya Nadella σε σχετική ανακοίνωση και πρόσθεσε: «Ενσωματώνοντας την AI σε όλα τα επίπεδα, κερδίζουμε νέους πελάτες και συμβάλλουμε στο να υπάρξουν νέα οφέλη και κέρδη παραγωγικότητας σε όλους τους τομείς».

Τεύχος 439

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ