Skip to main content
22 November 2023 07:43

Αυξημένα οικονομικά μεγέθη για τον Όμιλο Epsilon Net

Ο Όμιλος εταιρειών Epsilon Net ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το εννεάμηνο του 2023. Σε αυτά, αποτυπώθηκε σημαντική αύξηση στο σύνολο των οικονομικών μεγεθών του, συνεχίζοντας την αναπτυξιακή του πορεία ως ο ηγέτης του τομέα Business Software & Technology Systems στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, η ρευστότητα του Ομίλου συνεχίζει να κινείται σε ιδιαίτερα ικανοποιητικά επίπεδα (ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα 23,4 εκατ. ευρώ), παρέχοντας στη διοίκηση του Ομίλου τη δυνατότητα απρόσκοπτης συνέχισης του προγράμματος επέκτασης μέσω εξαγορών και υλοποίησης νέων επιχειρηματικών κινήσεων.

Ο Όμιλος διαθέτει, επίσης, αρνητικό καθαρό δανεισμό ύψους 5,30 εκατ. ευρώ παρά τη σημαντική καθαρή εκταμίευση μέσα στην περίοδο ποσού 11,49 εκατ. ευρώ, που προήλθε τόσο από τις σημαντικές εξαγορές που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του εννεάμηνου του 2023 (NETERA Ο.Ε., DIGINET Ε.Π.Ε., ΟΡΟΣΗΜΟ Α.Ε., SCAN ΑBEE), όπως και από την απόκτηση των δικαιωμάτων μειοψηφίας στις θυγατρικές στρατηγικού χαρακτήρα (Epsilon SingularLogic & Epsilon HR).

Τέλος, σημειώνεται ότι το σημαντικό ποσοστό αύξησης στο σύνολο των οικονομικών μεγεθών του Ομίλου ήταν αποτέλεσμα του ισχυρού ρυθμού οργανικής ανάπτυξης (+72%) όσο και των στοχευμένων εξαγορών που υλοποίησε ο Όμιλος.

Κατά το εννεάμηνο του 2023, συνεχίστηκε με επιτυχία το πρόγραμμα των εξαγορών του Ομίλου με στόχο τη διεύρυνση των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών. Στο πλαίσιο αυτό, η μητρική εταιρεία απέκτησε στο Α’ εξάμηνο του τρέχοντος έτους πλειοψηφική συμμετοχή στις εταιρείες ΟΡΟΣΗΜΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε., ΝΕΤΕΡΑ Ο.Ε. & DIGINET ΕΠΕ.

Θα πρέπει επίσης να τονισθεί ότι εντός του τελευταίου τριμήνου πραγματοποιήθηκαν:

• Η εξαγορά του 60% της εταιρείας SCAN INFORMATION SYSTEMS ΑΒΕΕ (παροχή συστημάτων τεχνολογίας και εξειδικευμένων επιχειρηματικών λύσεων ελέγχου πρόσβασης και παρακολούθησης του προσωπικού).

• Οι εξαγορές των μειοψηφικών ποσοστών σε δύο από τις βασικές θυγατρικές του Ομίλου, προσαυξάνοντας σημαντικά την αξία του Ομίλου.

Η διοίκηση του Ομίλου εκτιμά ότι η ανοδική τάση στις πωλήσεις θα συνεχιστεί τόσο για το 2024, όσο και για το 2025 με κύριους άξονες:

• Την επέκταση της ηλεκτρονικής τιμολόγησης στους προμηθευτές του Δημοσίου (B2G), η οποία αφορά σημαντικό αριθμό επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών.

• Την υποχρεωτική διασύνδεση POS με τα συστήματα τιμολόγησης και την αξιοποίηση των καινοτομικών λύσεων του Όμιλου (Soft POS, ψηφιακά ταμειακά συστήματα, υπηρεσίες παρόχου).

• Την περαιτέρω προώθηση του συστήματος της ψηφιακής κάρτας εργασίας και της υποχρεωτικής διασύνδεσης με το πληροφοριακό σύστημα ERGANI II.

• Την εξέλιξη του χαρτοφυλακίου προϊόντων και υπηρεσιών σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα (όπως το Epsilon Pay) στους τομείς του Business Software, του eCommerce και του Fintech.

• Την ενίσχυση του ολοκληρωμένου οικοσυστήματος προστιθέμενης αξίας και την παροχή all in one solution για τους τελικούς πελάτες.

• Την ενίσχυση των λύσεων σε κάθετες αγορές (Hospitality, Farmacy, Retail & Fuel).

• Τη στρατηγική της συνεχούς αύξησης του «τελικού εσόδου ανά πελάτη» με την παροχή νέων λύσεων & υπηρεσιών.

• Τη σταδιακή ανάπτυξη των εργασιών του Ομίλου στο εξωτερικό μέσω θυγατρικών εταιρειών (Κύπρος και Ρουμανία) και μέσω διαδικτυακών πωλήσεων (Epsilon Hospitality).

Τεύχος 398

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ