Skip to main content
24 November 2023 07:55

Αυξάνονται οι digital nomads στην Ελλάδα

Της Ελένη Μιχαηλίδου

Ολοένα και πιο υψηλή θέση στην παγκόσμια κατάταξη των χωρών που επιλέγουν οι digital nomads, κατακτά σταδιακά η Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, η χώρα μας έφτασε στην 32η θέση και την 29η θέση για το 2023, μεταξύ των πιο δημοφιλών προορισμών για ψηφιακούς νομάδες στον κόσμο, σύμφωνα με δύο πρόσφατες εκθέσεις.

Συγκεκριμένα, η έκθεση Global Remote Work Index 2023 της εταιρείας NordLayer κατατάσσει την Ελλάδα στην 32η θέση, ενώ σύμφωνα με αξιολόγηση του Nomads List, η χώρα μας καταλαμβάνει την 29η θέση παγκοσμίως.

Μάλιστα, όπως αποτυπώνεται στην πρώτη έκθεση, σε ορισμένους τομείς, όπως η κυβερνοασφάλεια, η χώρα μας όχι απλά ανεβαίνει στην κατάταξη, αλλά εμφανίζεται στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως. Για την ακρίβεια, τα στοιχεία του Global Remote Work Index 2023 δείχνουν ότι οι digital nomads του πλανήτη θεωρούν την Ελλάδα ως την 6η καλύτερη χώρα στον κόσμο σε ό,τι αφορά στην κυβερνοσφάλεια. Παράλληλα, η χώρα μας βρίσκεται πολύ ψηλά (και) στη βαθμολογία του Global Remote Work Index 2023 όσον αφορά στην ψηφιακή ασφάλεια.

Πρακτικά, η Ελλάδα πετυχαίνει καλύτερες επιδόσεις από χώρες, όπως η Σλοβενία, η Νέα Ζηλανδία, η Κύπρος, η Ουγγαρία, η Σερβία, η Ρουμανία ή η Κίνα, που κατέχουν χαμηλότερες θέσεις σε σχέση με την Ελλάδα στην κατάταξη των πιο ελκυστικών προορισμών για digital nomads.

Παρόλα αυτά αξίζει να αναφερθεί πως η Ελλάδα βρίσκεται ακόμα σε ιδιαίτερα χαμηλές θέσεις σε άλλα κριτήρια που επηρεάζουν τους digital nomads, όπως η κοινωνική ασφάλεια, η οικονομική ασφάλεια και οι ψηφιακές και φυσικές υποδομές.

Τεύχος 400

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ