Skip to main content
27 February 2024 07:52

Αυξάνονται οι προϋπολογισμοί εταιρικής κυβερνοπροστασίας

Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο αποτελεί ύψιστη ανησυχία για τις επιχειρήσεις το 2024, με πάνω από τα δύο τρίτα των υπευθύνων λήψης αποφάσεων στον τομέα της πληροφορικής να αναφέρουν αυξημένους προϋπολογισμούς. Αυτή η τάση αναδεικνύει την αυξανόμενη ευαισθητοποίηση σχετικά με τις απειλές στον κυβερνοχώρο και την ανάγκη για ισχυρότερη άμυνα. Αυτό προκύπτει από τα ευρήματα πρόσφατης έρευνας που διεξήγαγε η Infosecurity Europe σε 200 επαγγελματίες της κυβερνοασφάλειας.

Το πλέον σημαντικό ποιοτικό στοιχείο είναι η διαπίστωση σύμφωνα με την οποία το 69% των ηγετών πληροφορικής είδαν ή αναμένουν αύξηση του προϋπολογισμού για την κυβερνοασφάλεια μεταξύ 10 – 100% το 2024. Εν τω μεταξύ, σχεδόν το 20% αναμένει αυξήσεις του προϋπολογισμού κατά 30-49%, γεγονός που καταδεικνύει σημαντικές επενδύσεις στην ασφάλεια. Η ασφάλεια στο cloud και η αντιμετώπιση περιστατικών ασφαλείας αποτελούν τις κορυφαίες προτεραιότητες της περιόδου, προσελκύοντας το 47% των πρόσθετων δαπανών.

Μόλις το 4% των ερωτηθέντων είδε ή αναμένει να μην δει καμία αλλαγή στον προϋπολογισμό του για το 2024. Ωστόσο, παρά τις θετικές αυτές προοπτικές, το αυξανόμενο κόστος των αδειών χρήσης και οι αλλαγές στο πεδίο εφαρμογής των προϊόντων ενδέχεται να περιορίσουν την ευελιξία του προϋπολογισμού.

Τεύχος 457

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ