Skip to main content
7 February 2022 09:03

Ασφαλέστερη περιήγηση στο Internet από την devolo

Ο Φεβρουάριος είναι «μήνας ασφάλειας», καθώς η 1η Φεβρουαρίου είναι η «Ημέρα Αλλαγής Password» και η 8η Φεβρουαρίου είναι η «Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Internet». Όλοι, λοιπόν, πρέπει να γνωρίζουν τους διαδικτυακούς κινδύνους και ποια εργαλεία καθιστούν την πρόσβαση στο Internet όσο το δυνατόν ασφαλέστερη.

Η επιλογή μακροσκελών, μοναδικών και πολύπλοκων κωδικών πρόσβασης: Το 2021, το Ινστιτούτο Hasso Plattner αξιολόγησε μια βάση δεδομένων που περιείχε περισσότερες από 600 εκατομμύρια ψηφιακές ταυτότητες. Οι κωδικοί που προτιμούν οι χρήστες πολλές φορές δεν πληρούν τα βασικά κριτήρια για ένα ισχυρό password – για παράδειγμα, την πρώτη θέση κάλυψε ο κωδικός «123456».

Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων: Με το two-factor authentication ο χρήστης συνδέεται σε έναν ιστότοπο, όπου θα πρέπει να εισάγει έναν τυχαίο κωδικό που αποστέλλεται με SMS. Με αυτόν τον τρόπο, ακόμα κι αν κάποιος χάκερ γνωρίζει τον κωδικό πρόσβασης, δεν μπορεί να συνδεθεί και να κλέψει τον λογαριασμό του χρήστη.

Χρήση του Internet με ασφάλεια: Προτού χρησιμοποιήσει κάποιος – ενήλικας ή παιδί – το Internet, θα πρέπει να γνωρίζει ότι το υλικό στο Internet μπορεί να είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμο σε οποιονδήποτε χρήστη, ότι κάποιοι άνθρωποι μπορεί να προσποιούνται ότι είναι κάποιοι άλλοι online και ότι φαινομενικά αβλαβείς σύνδεσμοι και διαφημίσεις μπορεί να κρύβουν κακόβουλο περιεχόμενο.

Ασφαλές Internet με τη devolo: Το λογισμικό ασφαλείας που χρησιμοποιείτε είναι εξίσου σημαντικό. Τα προϊόντα της devolo προσφέρουν υπερσύγχρονες λειτουργίες προστασίας, όπως κρυπτογράφηση 128 bit AES και δυνατότητα περιορισμού του χρόνου χρήσης του διαδικτύου σε όλους τους προσαρμογείς Magic και Mesh. Οι προσαρμογείς μετατρέπουν οποιαδήποτε πρίζα σε σημείο πρόσβασης Internet υψηλής ταχύτητας, είτε ασύρματα είτε ενσύρματα. Οι σύγχρονες λειτουργίες Mesh WiFi καθιστούν την online σύνδεση ιδιαίτερα σταθερή και αξιόπιστη. Η υποστήριξη του τρέχοντος προτύπου ασφαλείας WPA3 της WiFi Alliance εξασφαλίζει, επίσης, ιδιαίτερα ασφαλείς συνδέσεις και προστατεύει τα δεδομένα.

Τεύχος 3

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ