Skip to main content
17 November 2022 07:48

Αποζημίωση 400 εκατ. από την Google για παράνομες παρακολουθήσεις

Του Χρίστου Κρανάκη

Τέλος έλαβε η διαμάχη της Google με πολιτείες των ΗΠΑ, αναφορικά με τις κατηγορίες πως η εταιρεία παρακολουθούσε χρήστες μέσω των φορητών τους συσκευών μετά την απενεργοποίηση της λειτουργίας «εύρεση τοποθεσίας».

Η Google συμφώνησε να πληρώσει το ποσό των 392 εκατομμυρίων δολαρίων σε έναν διακανονισμό με 40 πολιτείες. Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, η εταιρεία, τουλάχιστον από το 2014, παραβίασε τους νόμους για την προστασία των καταναλωτών παραπλανώντας τους χρήστες σχετικά με το πότε κατέγραφε τις κινήσεις τους. Στη συνέχεια, πρόσφερε τα κρυφά συγκεντρωμένα δεδομένα σε επαγγελματίες του ψηφιακού marketing για την πώληση διαφημίσεων, την πηγή σχεδόν όλων των εσόδων της Google.

Ως μέρος της συμφωνίας, η Google δεσμεύτηκε σε μια σειρά αλλαγών που θα κάνουν πιο σαφείς τις πρακτικές παρακολούθησης τοποθεσίας της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης της εμφάνισης περισσότερων πληροφοριών στους χρήστες όταν ενεργοποιούν ή απενεργοποιούν την «εύρεση τοποθεσίας», και της παροχής μιας λεπτομερούς σύνοψης των δεδομένων τοποθεσίας που συλλέγει η Google τακτικά σε μια ιστοσελίδα που μπορούν να έχουν πρόσβαση οι καταναλωτές.

Τεύχος 174

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ