Skip to main content
30 June 2022 06:51

Αποδίδει καρπούς η τεχνητή νοημοσύνη στην εξυπηρέτηση πελατών της Vodafone

Ο TOBi, ο ψηφιακός εικονικός «βοηθός» της Vodafone, τη χρονιά που πέρασε απάντησε σε 1,3 εκατομμύρια αιτήματα από πελάτες κινητής, σταθερής και τηλεόρασης και διεκπεραίωσε ολοκληρωτικά περισσότερο από το 70% των ερωτήσεων που δέχτηκε σχετικά με λογαριασμούς, παροχές, προσφορές και γενικές πληροφορίες.

Ακόμη, εκπαιδεύτηκε να διαχειρίζεται τεχνικά προβλήματα σταθερής και Internet, όπως η σύνδεση του router και η χαμηλή ταχύτητα WiFi, ενώ μέσα από την καθημερινή επικοινωνία έμαθε να ενημερώνει τους πελάτες για διαθέσιμες προσφορές που υπάρχουν και, εφόσον το επιθυμούν, να τις αποκτήσουν εκείνη τη στιγμή.

Η διαθεσιμότητα του ψηφιακού βοηθού επεκτάθηκε και στο Facebook μέσω του Messenger και πλέον διαχειρίζεται κατ’ αποκλειστικότητα δημοφιλείς κατηγορίες αιτημάτων. Παράλληλα, απευθύνεται προληπτικά στους πελάτες, όταν υπάρχει κάποιος λόγος, και τους βοηθά να διαχειριστούν θέματα πριν εξελιχθούν σε προβλήματα, ή τους προσφέρει λύσεις που πιθανόν εκείνη τη στιγμή να μη φαίνονται χρήσιμες, αλλά θα γίνουν μελλοντικά. Πλέον, οι συνδρομητές της Vodafone μέσω του chatbot TOBi έχουν την υποστήριξη που χρειάζονται δωρεάν, χωρίς καθυστερήσεις 24 ώρες το 24ωρο.

Τεύχος 99

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ