Skip to main content
25 January 2024 07:51

Ανώτερη αντικλεπτική προστασία στα iPhone

Του Χρίστου Κρανάκη

Μία σημαντική ενημέρωση αναφορικά με τα συστήματα ασφαλείας της Apple για τα iPhone καθίσταται πλέον διαθέσιμη για λήψη. Βασικός σκοπός της αποτελεί η παρεμπόδιση της πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα, όσων έχουν κλέψει μία συσκευή. Η ενημερωμένη έκδοση, υπό την ονομασία Stolen Device Protection, έρχεται να προσθέσει ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας δημιουργώντας πρόσθετα βήματα ταυτοποίησης πριν την τελική πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα.

Προκειμένου να προχωρήσετε στην ενημέρωση του iPhone σας πρέπει να μεταβείτε στις ρυθμίσεις σας στο Face ID & Passcode, όπου θα σας ζητηθεί να πληκτρολογήσετε τον κωδικό πρόσβασής σας και μετά θα μπορείτε να μετακινηθείτε προς τα κάτω στην επιλογή «Προστασία κλεμμένης συσκευής» και, τέλος, να την ενεργοποιήσετε.

Για να χρησιμοποιήσετε την Προστασία κλεμμένης συσκευής, πρέπει να έχετε ενεργοποιήσει τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων και το “Find My” για το λογαριασμό σας Apple ID.

Με την προστασία κλεμμένης συσκευής, οι χρήστες θα καλούνται να εισάγουν βιομετρικά δεδομένα μέσω του Face ID (σάρωση προσώπου) ή του Touch ID (δακτυλικό αποτύπωμα) για να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα ή να κάνουν αλλαγές.

Για πιο ευαίσθητες ενέργειες – αλλαγή κωδικού πρόσβασης Apple ID, προσθήκη ή αφαίρεση σάρωσης προσώπου ή δακτυλικών αποτυπωμάτων, απενεργοποίηση του Find My ή απενεργοποίηση της ίδιας της προστασίας της κλεμμένης συσκευής – οι χρήστες θα πρέπει να προσδίδουν βιομετρικά δεδομένα και στη συνέχεια να περιμένουν μια ωριαία καθυστέρηση ασφαλείας προτού εισαγάγουν εκ νέου βιομετρικά δεδομένα για να κάνουν τις αλλαγές.

Τεύχος 434

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ