Skip to main content
4 March 2024 07:55

Ανησυχία στη Βρετανία για «εκ των έσω» απειλές

Σύμφωνα με νέα μελέτη της Cifas, η πλειοψηφία (54%) των υπευθύνων επιχειρήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο ανησυχεί για την πιθανότητα προσέγγισης των υπαλλήλων τους από εγκληματίες του κυβερνοχώρου. Η μη κερδοσκοπική εταιρεία πραγματοποίησε δημοσκόπηση σε 500 άτομα που είναι υπεύθυνα για τα προγράμματα κατάρτισης του προσωπικού και τους προϋπολογισμούς σε εταιρείες άνω των 1000 εργαζομένων που προσφέρουν υβριδική εργασία.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αποκάλυψαν αυξανόμενη ανησυχία σχετικά με την πιθανότητα το προσωπικό να αποκαλύψει ευαίσθητες πληροφορίες ή να παράσχει πρόσβαση στο δίκτυο σε απατεώνες με αντάλλαγμα μετρητά. Αυτό μπορεί να θεωρηθεί στο πλαίσιο της κρίσης του κόστους ζωής, η οποία «γονατίζει» οικονομικά πολλούς εργαζομένους και της αυξανόμενης τάσης της υβριδικής εργασίας και των απομακρυσμένων επιχειρήσεων, στις οποίες μπορεί να περάσουν απαρατήρητες διαφόρων ειδών «ατασθαλίες».

Η Cifas δήλωσε ότι οι οργανισμοί χρειάζονται μέτρα καταπολέμησης της απάτης και εσωτερικούς ελέγχους για να διασφαλίσουν την προστασία του εργατικού δυναμικού τους, ανεξάρτητα από την τοποθεσία. Αυτό με τη σειρά του θα βοηθήσει στην προστασία από δυνητικά καταστροφικές οικονομικές ζημιές, πρόσθεσε η Rachael Tiffen, διευθύντρια της Cifas. «Ενώ οι μεγάλες επιχειρήσεις γνωρίζουν ότι είναι ζωτικής σημασίας να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη απειλή της απάτης, πρέπει να διαθέτουν τις λειτουργίες εκείνες που θα επιτρέψουν στο εργατικό δυναμικό τους να κατανοήσει καλύτερα τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει η απάτη και τις επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσει σε ολόκληρο τον οργανισμό τους», υποστήριξε η ίδια.

Τεύχος 461

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ