Skip to main content
14 September 2022 06:47

Αναχώρησε η εθνική ομάδα κυβερνοασφάλειας

Συμμετοχή στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας

Του Αντώνη Βαμβακάρη

Αναχώρησε η εθνική ομάδα κυβερνοασφάλειας για να συμμετάσχει στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cybersecurity Challenge, που διοργανώνεται για μια ακόμη χρονιά από τον ENISA στη Βιέννη, στις 13-16 Σεπτεμβρίου.

Η επίσημη παρουσίαση της εθνικής ομάδας έγινε την Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πειραιώς και είχαμε την ευκαιρία να ευχηθούμε στην ομάδα κάθε επιτυχία. Στην εκδήλωση συμμετείχε και δήλωσε την ουσιαστική υποστήριξη της πολιτείας ο Αθανάσιος Στάβερης Πολυκαλάς, γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας. Επίσης, παρέστησαν εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Πειραιώς, στελέχη εταιρειών που είναι χορηγοί της ομάδας, καθώς και επαγγελματίες – επιχειρηματίες που ασχολούνται με τον χώρο της κυβερνοασφάλειας.

Όπως τόνισε ο κος Χρήστος Ξενάκης, Καθηγητής του τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Κυβερνοασφάλειας, συνεχίζουμε την παρουσία μας ως εθνική ομάδα στις διεθνείς διοργανώσεις με στόχο την αποκόμιση εμπειριών και τη δημιουργία επαφών με τη διεθνή κοινότητα της κυβερνοασφάλειας. Μια εθνική ομάδα που στο παρελθόν έχει σημειώσει σημαντικές διακρίσεις και έχει καταλάβει ακόμη και την 5η θέση σε προηγούμενους διαγωνισμούς, φέτος απαρτίζεται από μαθητές και φοιτητές, που φιλοδοξούν για μια ακόμη θετική πορεία στον διαγωνισμό.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δεξίωση στους χώρους του πανεπιστημίου, όπου φυσικά το αντικείμενο των συζητήσεων ήταν η κυβερνοασφάλεια και η σημασία της στον ψηφιακό μετασχηματισμό επιχειρήσεων και οργανισμών.

Τεύχος 129

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ