Skip to main content
6 February 2024 07:48

Ανακοινώθηκαν έργα δισεκατομμυρίων στην Κρήτη

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών πραγματοποιεί διαδοχικές επισκέψεις σε υπό κατασκευή έργα στην Κρήτη και συναντήσεις εργασίας με φορείς του νησιού, καθώς υπό υλοποίηση βρίσκονται έργα ύψους 3,5 δισ. ευρώ.

Ξεκινώντας από τα Χανιά, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος και ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Κώστας Μαγουλάς, πραγματοποίησαν σύσκεψη στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ), φορέα που εποπτεύεται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης, οι βουλευτές Χανίων Σέβη Βολουδάκη και Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, ο Προέδρος του ΔΣ ΟΑΚ, Θεόδωρος Νίνος, ο Δ/νων Σύμβουλος, Άρης Παπαδογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νικόλαος Καλογερής, και ο Δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε: «Βρισκόμαστε σήμερα στην Κρήτη, για να διαπιστώσουμε την εξέλιξη υλοποίησης εμβληματικών έργων, τα οποία δρομολογούνται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στο νησί. Έργα των οποίων ο προϋπολογισμός υπερβαίνει τα 3,5 δισ. ευρώ. Ξεκινήσαμε από τα Χανιά, όπου είχαμε μια παραγωγική συνάντηση στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, με τη Διοίκηση και τους εργαζόμενούς του. Διοίκηση με την οποία έχουμε στενή συνεργασία, σε μηνιαία βάση, δρομολογώντας σημαντικές παρεμβάσεις για το νησί».

Τα έργα που υπόκεινται στο πακέτο των 5.3 δισεκατομμυρίων αφορούν τις παρακάτω κατασκευές:

• Βόρειος Οδικός Άξονας της Κρήτης (ΒΟΑΚ).

• Αξιοποίηση του υδάτινου δυναμικού του Ταυρωνίτη Ποταμού.

• Ενίσχυση του Ταμιευτήρα Μπραμιανού.

• Σχολικές Υποδομές.

• Νέος Σταθμός Επιβατών στο Λιμένα της Σούδας.

• Κατασκευή του Φράγματος στο Πλατύ της Π.Ε. Ρεθύμνου, κατασκευή αγωγού μεταφοράς νερού και κατασκευή αρδευτικού δικτύου.

Τεύχος 442

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ