Skip to main content
30 May 2023 06:46

Αναζητείται ανάδοχος για το Ψηφιακό Πρόγραμμα διαχείρισης του καρκίνου

Της Αφροδίτης Μπαλίδου

Η ΗΔΙΚΑ διενεργεί ανοικτό διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό για τη σύναψη σύμβασης για το έργο: Ολοκληρωμένο Σύστημα Φροντίδας Ογκολογικών-Αιματολογικών Ασθενών.

Το αντικείμενο της σύμβασης είναι η υλοποίηση ενός Ολοκληρωμένου Συστήματος Φροντίδας Ογκολογικών-Αιματολογικών Ασθενών, ώστε να υποστηρίξει έναν συνολικό σχεδιασμό, με σημαντικά οφέλη για την αποδοτικότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας και για την περίθαλψη των καρκινοπαθών, με τελικό στόχο την αύξηση του προσδόκιμου ζωής, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την ενίσχυση των πιθανοτήτων ίασης της ευαίσθητης αυτής ομάδας ασθενών.

Το Ψηφιακό Πρόγραμμα Διαχείρισης του Καρκίνου εντάσσεται στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Υγείας και συνδέεται άρρηκτα με όλες τις υπόλοιπες δράσεις αυτού. Κατά συνέπεια προορίζεται να συνδιαμορφώσει και να αξιοποιήσει όλες τις βασικές υποδομές που θα αναπτυχθούν παράλληλα με αυτό. Πιο συγκεκριμένα, θα επεκτείνει το Εθνικό Πλαίσιο Διαλειτουργικότητας στην Υγείας με νέα σενάρια χρήσης, θα εκμεταλλευθεί την Κεντρική Υπηρεσία Κωδικοποιήσεων για τη διαχείριση των κωδικοποιήσεων/ονοματολογιών που απαιτεί λειτουργία του, θα λειτουργεί συμπληρωματικά του Εθνικού Ψηφιακού Φακέλου Υγείας , εμπλουτίζοντας το βασικό σύνολο δεδομένων αυτού με ειδικές πληροφορίες που αφορούν τη συγκεκριμένη νόσο.

Το Ολοκληρωμένο Σύστημα Φροντίδας Ογκολογικών-Αιματολογικών Ασθενών περιλαμβάνει τα παρακάτω βασικά συστατικά στοιχεία:

Εθνικό Μητρώο Νεοπλασματικών Νοσημάτων, το οποίο θα ενημερώνεται από όλες τις μονάδες υγείας της χώρας, θα διασυνδεθεί με τον Εθνικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας και θα περιλαμβάνει το σύνολο των πληροφοριών που είναι απαραίτητες για την παρακολούθηση των βασικών επιδημιολογικών δεικτών της νόσου.

Ογκολογικό-Αιματολογικό Πληροφοριακό Σύστημα που θα εγκατασταθεί σε 12 Νοσοκομεία και θα υποστηρίζει: Διαμόρφωση σχήματος θεραπείας σύμφωνα με τα ισχύοντα Θεραπευτικά Πρωτόκολλα και παρακολούθηση της εξέλιξής της θεραπείας. Διαχείριση συστηματικών αντινεοπλασματικών θεραπειών (χημειοθεραπειών, ανοσοθεραπειών, επιγενετικής, θεραπειών στόχευσης, κυτταρικών θεραπειών). Διαχείριση Ροής Εργασίας, που θα διασφαλίζει την πρόσβαση του συνόλου των εμπλεκόμενων χρηστών στις απαραίτητες πληροφορίες. Σύστημα υποστήριξης Διεπιστημονικών Ομάδων (Multidisciplinary Tumor Teams – MDT) για την υποστήριξη της συμμετοχής ομάδων ιατρών με διαφορετικές ειδικότητες στη λήψη κλινικών αποφάσεων.

Ψηφιακά εργαλεία για την υποστήριξη των ασθενών.

Η συνολική εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 29.391.404 ευρώ μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% (αξία συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ: 36.445.340,96 ευρώ, ΦΠΑ: 7.053.936,96 ευρώ). Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών ορίζεται η Παρασκευή, 30 Ιουνίου και ώρα 15:00. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του ΕΣΗΔΗΣ μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr.

Τεύχος 295

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ