Skip to main content
10 January 2023 07:43

Αναβάθμιση των διαδικτυακών πυλών της Πράξης από το ΕΚΤ

Της Αφροδίτης Μπαλίδου

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) προκηρύσσει ανοικτό δημόσιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό κάτω των ορίων με αντικείμενο Αναβάθμιση διαδικτυακών πυλών της Πράξης ως προς την προσβασιμότητα και την φιλικότητά τους.

Στο πλαίσιο του έργου θα υλοποιηθούν οι παρακάτω ενότητες εργασίας:

• Ανάλυση, μελέτη και υλοποίηση στοχευμένων παρεμβάσεων σε τρεις διαδικτυακές πύλες της Πράξης για τη διασφάλιση της προσβασιμότητάς τους από ΑμΕΑ και της προσαρμοστικότητάς τους για κινητές συσκευές.

• Παρεμβάσεις σε τρεις διαδικτυακές πύλες της Πράξης για τη βελτιστοποίηση της κάλυψης από μηχανές αναζήτησης και την παραγωγή αναφορών επισκεψιμότητας.

Ειδικότερα, ο ανάδοχος θα πρέπει να προσφέρει τις ακόλουθες υπηρεσίες και εξειδικευμένα τεχνικά εργαλεία:

Προσβασιμότητα (Accessibility)

• Διενέργεια ολοκληρωμένου ελέγχου προσβασιμότητας (Accessibility Audit) για την αξιολόγηση του περιεχομένου των τριών ψηφιακών πλατφορμών ως προς τη συμμόρφωση με τα πρότυπα WCAG 2.x.

• Υλοποίηση προσαρμογών και βελτιώσεων στο λογισμικό των πλατφορμών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων προσβασιμότητας που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια των ελέγχων.

• Υλοποίηση αλλαγών και βελτιώσεων στο λογισμικό των πλατφορμών προκειμένου να βελτιωθεί η προσβασιμότητα των εργαλείων επεξεργασίας του περιεχομένου (html content authoring tools).

• Εργαλείο αυτοματοποιημένου ελέγχου προσβασιμότητας του περιεχόμενου που διαχειρίζονται οι πλατφόρμες κατά τα πρότυπο WCAG 2.x.

Φιλικότητα σε συσκευές κινητών

• Διενέργεια ελέγχου φιλικότητας για τη σωστή προβολή του περιεχομένου σε συσκευές κινητών (Mobile Friendliness Audit). Αξιολόγηση της ετοιμότητας των τριών πλατφορμών με βάση τα πρότυπα του W3C και τις οδηγίες της Google, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα εργαλεία, όπως το Page Speed Insights και το Mobile-Friendly Test.

• Υλοποίηση προσαρμογών και διορθώσεων στο λογισμικό των πλατφορμών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων χρηστικότητας που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια των ελέγχων.

Βελτιστοποίηση της ανίχνευσης, ευρετηρίασης και κατανόησης των περιεχομένων από τις μηχανές αναζήτησης

• Διενέργεια ελέγχου τεχνικής αρτιότητας των ιστοσελίδων των πλατφορμών βάσει των βέλτιστων πρακτικών ανίχνευσης (crawling) και ευρετηρίασης (indexing) της Google.

• Υλοποίηση προσαρμογών και βελτιστοποιήσεων στο λογισμικό και στα τεχνικά στοιχεία των πλατφορμών που επηρεάζουν τη διαδικασία ανίχνευσης και ευρετηρίασης του ψηφιακού περιεχόμενου από τις μηχανές αναζήτησης.

• Υλοποίηση αλλαγών στο λογισμικό για την ενσωμάτωση μεταδεδομένων (html meta tags) και δομημένων δεδομένων (structured data) σε μορφή JSON LD βάσει του λεξικού του schema.org με στόχο την καλύτερη κατανόηση των περιεχομένων από τις μηχανές αναζήτησης.

Αναλυτικά στοιχεία και αναφορές για την επισκεψιμότητα και τη συμπεριφορά των χρηστών

• Εγκατάσταση και προσαρμογή του Google Analytics 4 (GA4) στις τρεις διαδικτυακές πύλες βάσει των επιχειρησιακών στόχων του EKT (custom events, conversions).

• Δημιουργία εξειδικευμένων αναφορών στο GA4 με οδηγό τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του ΕΚΤ για την παρακολούθηση της απόδοσης και την καλύτερη κατανόηση του online κοινού.

Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 41.850 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, και καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών ορίζεται η Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023.

Τεύχος 202

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ