Skip to main content
23 February 2024 07:54

Αμοιβή 15 εκατομμυρίων για τη σύλληψη της LockBit

Το Υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε χρηματικές αμοιβές που φτάνουν μέχρι και τα 15 εκατομμύρια δολάρια για πληροφορίες που μπορούν να οδηγήσουν στην αναγνώριση των ηγετών της ομάδας LockBit ή/και τη σύλληψη οποιουδήποτε συμμετέχει στο δίκτυό της.

Από τον Ιανουάριο του 2020, οι δράστες της LockBit έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 2.000 επιθέσεις εναντίον θυμάτων παγκοσμίως, προκαλώντας δαπανηρές διακοπές στις λειτουργίες και την καταστροφή ή την απομάκρυνση ευαίσθητων πληροφοριών, όπως αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών. Η ομάδα ransomware της LockBit συνδέεται με τη Ρωσία και είναι ενεργή εδώ και περισσότερα από τέσσερα χρόνια, προκαλώντας χάος σε επιχειρήσεις και κρίσιμες υποδομές σε όλο τον κόσμο.

«Η LockBit ανέβηκε στην κορυφή των ομάδων ransomware από τότε που η Conti αποχώρησε από τη σκηνή το 2022», δήλωσε ο Chester Wisniewski, Τεχνικός Διευθυντής του Sophos. «Η συχνότητα των επιθέσεων της LockBit, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί στον τύπο της υποδομής που ανατρέπουν, τους έχει ανάγει στην πλέον καταστροφική ομάδα των τελευταίων χρόνων. Οτιδήποτε διαταράσσει τις λειτουργίες τους και σπέρνει δυσπιστία μεταξύ των συνεργατών και των προμηθευτών τους αποτελεί μεγάλη νίκη για τις δυνάμεις του νόμου», κατέληξε.

Τεύχος 455

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ